Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Marii Negre – 2.7 Mld.Euro
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 12 Martie 2012 13:32

Autostrada inel in jurul marii negreAutostrada Marii Negre va fi o autostrada inelara in jurul Marii Negre care se va desfasura de-a lungul a unui numar mare de tari din jurul marii pe o distanta de aproximativ 7.000 de kilometri. Partea Romaniei din aceasta autostrada va costa circa 2.7 miliarde de euro.


    Autostrada Marii Negre sau „Autostrada-Inel” va uni urmatoarele orase ale tarilor care inconjoara Marea Neagra: Istanbul, Samson si Trabzon din Turcia, Batumi si Poti din Georgia, Novorossiisk, Rostov-pe-Don si Taganrog din Rusia, Chisinau din Moldova, Bucuresti, Haskovo – Bulgaria si Mariupol si Odesa din Ucraina – nu in aceasta ordine.

    Autostrada Inel care va incepe la Istanbul va trece in final prin Edirne si iar la sursa. Autostrada va fi prelungita in unele locuri pentru a oferi acces si altor orase importante, cum ar fi Kobotini si Aleksandropolus din Grecia.

    Partea care va strabate Romania va avea doua varianta, una principala si o alternative. Tronsonul principal al Autostrazii Marii Negre va trece prin localitatile Albita – granita Romaniei cu Rep. Moldova – Focsani – Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu si va avea o lungime totala de 456.8 kilometri.

    Valoarea totala a lucrarilor la partea romaneasca a acestei autostrazi-inel a fost estimata la valoarea de 2.7 miliarde de euro, conform calculelor Ministerului Transporturilor.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.