Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Pitest-Sibiu va fi drum express pana in 2018
Autostrada Pitest-Sibiu va fi drum express pana in 2018
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 Octombrie 2014 10:59

autostrada-arad-timisoara-2012In urma discutiilor purtate intre Ministrul Transporturilor Ioan Rus si autoritatile din Arges si reprezentantii administratiei si sindicatelor de la Dacia s-a ajuns la un plan prin care tronsonul de autostrada Pitesti Sibiu ar putea fi realizat in 2 etape.

 

Prima etapa a acestui plan este construirea tronsonului Pitesti Sibiu ca drum express pana in 2018.

"Am discutat si a ramas ca AECOM (consultantul statului la realizarea Master-Planului de Transport n.r.) sa accepte ca Pitesti-Sibiu sa fie trecuta in master-plan si in planul operational, dupa aceea, ca autostrada, in doua etape. Faza intai, sa spunem, daca nu or sa fie alte conditii, drum expres, faza a doua autostrada. Dar in faza intai exproprierile se fac in regim de autostrada, deci vom construi un spatiu pentru autostrada, studiu de fezabilitate si proiectare se face pentru autostrada. La nivelul circulatiei de acum, cativa ani ne-ar satisface, ne-ar rezolva problema de acum, iar ea, fiind trecuta a autostrada, in etapa a doua se transforma in autostrada" a declarat Ministrul Transporturilor intr-un interviu.

Ioan Rus a estimat ca faza de drum express a tronsonului Pitesti Sibiu va putea fi finalizata pana in 2018 cand se va putea circula pe ea, urmand ca lucrarile sa fie finalizate in 2020.

"Daca vom fi extrem de bine organizati, cred ca 2020 este o data fezabila. In 2018, la final, am putea sa avem partial finalizat. Am putea avea in 2018 o legatura transcarpatica adevarata, Pitesti-Sibiu" a mai afirmat acesta.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.