Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Sibiu – Pitesti nu va trece prin etapa de drum express
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 14 Ianuarie 2015 11:54

Autostrada Sibiu - PitestiTronsonul de autostrada ce va lega localitatile Sibiu si Pitesti va fi construit direct ca autostrada, astfel renuntatandu-se la faza de constructie in care tronsonul ar fi fost realizat ca drum express dupa care ar fi urmat extinderea la profil de autostrada, astfel a anuntat Ministrul Transporturilor Ioan Rus.

 

In cadrul unei conferinte de presa Ioan Rus a afirmat urmatoarele: "Cred ca renuntam la ideea de a faza acea autostrada, pentru ca gasim resurse financiare, si ne ducem direct autostrada, dat fiind faptul ca in zona respectiva de munte, inalta, este complicat sa refaci santierele si s-o tranformi din drum expres. Am analizat cu maximul de corectitudine si vom intra direct la autostrada".

Acesta a mai afirmat de asemenea si ca in decursul urmatoarelor doua saptamani se va alege un consultant care va furniza studiul de fezabilitate al autostrazii. Lucrarile la aceasta autostrada ar putea incepe in urmatorii doi ani, astfel a mentionat Ioan Rus la mijlocul lunii Decembrie.

"Eu cu siguranta nu apuc, poate numai daca ma puneti ministru pe urmatoarele cicluri... Cred ca intr-un an si jumatate - doi ani se pot demara lucrarile, in functie de cat de rapid va merge studiul de fezabilitate, cat de putine contestatii vor fi la licitatiile de proiectare si de executie. Sunt chestiuni administrative" a mai afirmat Ministrul Transporturilor.

Ioan Rus este de parere ca realizarea autostrazii Sibiu – Pitesti, fie aceasta direct sau in mai multe faze este o “prioritate totala” si ca aceasta autostrada este una dintre cele mai asteptate din Romania.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.