Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Soarelui va primi un nou sistem de taxare
Autostrada Soarelui va primi un nou sistem de taxare
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 31 Iulie 2013 09:40

Autostrada Cernavoda taxarePentru a evita blocajele pe Podul Cernavoda de pe Autostrada Soarelui sistemul de taxare a autovehiculelor va trebui regandit si implementat pana anul viitor, astfel i-a spus Ministrul Victor Ponta ministrului pentru infrastructura Dan Sova.

 

    Sedinta de Guvern a inceput cu Ministrul Ponta care a cerut detalii despre Autostrada Soarelui care face lagatura intre Bucuresti si Constanta, in special despre punctul de taxare de la Cernavoda. Problema dezbatuta era in legatura cu eliminarea obligativitatii platii taxei pe weekend pentru a elimina blocajele, dar continuarea lor incepand din zilele de luni.

    Dan Sova a afirmat ca obligativitatea de taxare a fost ridicata si luni pana la ora 14:00 si de sarbatorile legale. Dupa ce a primit toate informatiile Ministrul Ponta a afirmat urmatoarele: "Va rog frumos, impreuna cu CNADNR sa faceti un proiect pe care sa-l imprementam in toamna asta, cel mai tarziu in primavara, ca sa nu ne trezim vara viitoare ca iarasi avem probleme si trebuie sa ridicam barierele".

    Eliminarea obligativitatii de plata a taxei de trecere peste podul Cernavoda a fost implementata in luna Iunie pentru a evita formarea cozilor la statiile de taxare. Decizia aceasta a fost luata dupa ce presa a relatat cum asteptau soferii chiar si pana la 2 ore pentru a putea plati taxa in weekend-ul de Rusalii. Conform acestora in acea zi s-a format o coada de 20 de kilometri.

    O astfel de masura a fost aplicata si anul trecut pentru a usura circulatia de la si inspre Marea Neagra.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.