Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Transilvania – Tronsoane amanate.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 18 Octombrie 2012 11:13

autostrada-transilvaniaNici acest an nu va fi unul in care Autostrada Transilvania va fi declarata „gata de circulatie”. Nici chiar tronsonul de 10 kilometri inceput in 2012 nu va fi finalizata anul acesta.  Autostrada Transilvania ar fi trebuit a fi finalizata in termen de 8 ani dar nici dupa 10 ani data de finalizare nu este stabilita.


    Constructia Autostrazii Transilvania numita oficial Autostrada Brasov – Bors face parte din Proiectul Autostrazii Brasov-Bors care a fost aprobat in anul 2003, lucrarile incepand in 2004 pe baza unui contract de 2.2 miliarde de euro.

    Compania care a castigat licitatia pentru lucrarile de constructie a Autosrazii Transilvania a fost constructorul american Bechtel. Pe baza contractului initial semnat cu Bechtel constructia trebuia finalizata cel tarziu pana la sfarsitul anului 2012.

    Lucrarile de constructie a acestei autostrazi au fost sistate in repetate randuri datorita diferitelor dispute politice intre guvernele ambelor tari si datorita schimbarilor in guvernare de-a lungul anilor.

    Proiectul autostrada Transilvania se desfasoara pe o distanta totala de 415 kilometri iar ritmul lucrarilor a incetinit in repetate randuri pentru ca in prezent sa fie finalizati doar 52 kilometri din total.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.