Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Autostrada Transilvania va fi construita pe fonduri europene.
Autostrada Transilvania va fi construita pe fonduri europene.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 24 Octombrie 2011 10:30

Autostrada Transilvania, construita din fonduri europene.In urma negocierilor cu Comisia Europeana a fost decis ca toate tronsoanele Autostrazii Transilvania sa fie finantae din bani europeni, astfel a anuntat saptamana trecuta Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.


    Ministrul Transporturilor a afirmat astfel: "Decizia de a elibera zona Clujului de un contract absolut pagubos pentru Romania, cel cu Bechtel, si de a continua lucrarile intr-un alt regim, economisind sase miliarde de la bugetul statului, arata ca unde exista vointa pentru cheltuirea eficienta a banului public lucrurile se pot realiza. Vreau sa va dau o veste buna, pe care nu o stia nici primul-ministru. Ca urmare a negocierilor purtate cu colegii din Comisia Europeana, pe reteaua TNT, tronsoanele de pe Autostrada Transilvania au fost acceptate spre a fi finantate din fonduri europene. Este vorba de toate tronsoanele, tot ce inseamna Autostrada Transilvania. Putem discuta ca membru cu drepturi depline in UE cu fruntea sus despre tronsoanele noastre de drumuri nationale si autostrazi, fara sa se mai spuna ca aveti o autostrada care va face de ras".

    Conform acesteia, contractul pentru tronsonul Gilau Nadasel va fi pus la licitatei saptamana viitoare. Acest contract a fost conceput in conformitate cu noile conditii stabilite in urma negocierilor. Pretul pentru constructia acestor tronsoane nu a fost stabilit inca, dar urmeaza in perioadele urmatoare. Ministrul Transporturilor a afirmat ca: "Suma este pe ce a ramas de executat, valoarea pe kilometri de 6,9 milioane euro, care va fi licitata in functie de relief si vor rezulta preturile adaptate la standardele de cost".

    Premierul Romaniei Emil Boc a declarat :ca Autostrada Transilvania merge inainte si ca ministrul Transporturilor si-a respectat promisiunile" si ca in acest exercitiu financiar al Romaniei si UE vor exista fondurile necesare pentru a continua lucrarile pe Autostrada Vestului.

    Constructia Autostrazii Transilvania a inceput in 2004 si initial valoarea contractului era de 2.2 miliarde euro cu ajutorul carora trebuiau finalizati 415 kilometri. In urma acestor ultimi 7 ani de la initierea proiectului au fost finalizati doar 10% din total, adica 52 kilometri de autostrada. Lipsa fondurilor a dus la oprirea lucrarilor la inceputul acestui an.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.