Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Bechtel promite inca 200 de km de autostrada pana in 2012
Bechtel promite inca 200 de km de autostrada pana in 2012
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 Aprilie 2009 12:55
bechtel-logoOficialii companiei Bechtel au anuntat ca ar putea finaliza o portiune de 200 de km din Autostrada Transilvania pana in 2012. Este vorba de tronsonul Bors - Campia Turzii, portiune pe care au fost deja expropriate 95% din terenuri. Potrivit managerului de comunicare Bechtel, Bogdan Sgarcitu, finalizarea lucrarilor in acest termen depinde in mare masura si de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania care este responsabila de mutarea conductelor de gaz si apa si a stalpilor de telefonie si de inalta tensiune din calea viitoarei autostrazi.


"Din discutiile pe care le-am avut la inceputul anului cu domnul ministru Berceanu intelegem ca va mai exista o runda de discutii sau mai multe in care sa stabilim un calendar pe perioada 2010-2012, astfel incat, la finalul lui 2012 sa poata fi finalizata bucata de autostrada dintre Campia Turzii si Bors, a precizat dl. Bogdan Sgarcitu. Potrivit lui, Guvernul ar dori darea in folosinta a acestui tronson in 2012 desi contractul nu prevede sanctiuni pentru intarzierea lucrarilor dupa aceasta data. Totusi, reprezentantii Bechtel se vor intalni in acest an saptamanal cu cei ai CNADNR pentru a raporta evolutia lucrarilor la autostrada.

In ceea ce priveste tronsonul 3C Suplacul de Barcau - Bors, oficialii Bechtel vor relua negocierile cu MInisterul Transporturilor in conditiile in care acesta trebuie finalizat in luna februarie 2010 desi acest an se va lucra doar la viaducte si la exproprieri care pe aceasta portiune sunt realizate doar in proportie de 67%.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.