Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Camioane romanesti abuzate de Politia Ceha.
Camioane romanesti abuzate de Politia Ceha.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 30 Octombrie 2012 15:15

Tahograf ANalog CehiaJoi 25.10.2012 un camion romanesc a fost oprit de catre politistii din Cehia fiindca autovehiculul nu era echipat cu tahograf digital ci in schimb cu unul analog cu diagrame, astfel informeaza Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania.


Conducatorul camionului care detinea tahograful analog si nu digital a fost amendat cu 3.000 de euro in conditiile in care camionul a fost inmatriculat in 2006 in Romania. Amenda a fost acordata desi tahograful autovehiculul era inmatriculat corect iar tahograful inregistra corect timpii de conducere si odihna.

In Comunicatul UNTRR se afirma astfel: “Romania a aderat la UE pe 1 ianuarie 2007 cand a inceput sa aplice Reglementarea CE nr.561/06, precum si legislatia Uniunii Europene, dar legiuitorii cehi sunt convinsi ca autovehiculele inmatriculate intre mai – decembrie 2006 trebuie sa fie echipate cu tahograf digital”.

Acelasi document mai afirma ca abuzul terbuie sistat imediat, amenda sa fie anulata iar conducatorul auto trebuie lasat sa isi duca la bun sfarsit cursa. Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania a solicitat interventia autoritatilor pentru a rezolva aceasta situatie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.