Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cand trebuie echipate anvelopele de iarna?
Cand trebuie echipate anvelopele de iarna?
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 26 Octombrie 2012 10:02

Anvelope_de_iarnaConform legislatiei, anvelopele de iarna trebuie echipate obligatoriu incepand de la data de 1 Noiembrie. Actul normativ care obliga conducatorii auto sa echipeze anvelope de iarna la inceputul sezonului implineste pe 1 Noiembrie varsta de 1 an.


    Acest act normativ obliga proprietarii de autovehicule sa le echipeze cu anvelope de iarna cand circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. Informatii aditionale despre caractersticile importante ale anvelopelor de iarna apasati aici.

    Astfel conform actului normativ, utilizarea anvelopelor de iarna nu este conditionata de perioada de timp in care sunt folosite ci de starea carosabilului circulat, astfel a explicat in luna August 2011 Comisarul Sef de Politia, Lucian Dinita.

    Acesta a afirmat de asemenea si urmatoarele: „contraventie, conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, nefacandu-se referire (in textul actului normativ - n.red.) la o anumita perioada a anului”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.