Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Care sunt pericolele condusului pe timp de iarna.
Care sunt pericolele condusului pe timp de iarna.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 19 Decembrie 2012 10:57

Studiu generali, condus pe timp de iarnaConform unui studiu din partea firmei de asigurari Generali Romania peste 60% din conducatorii auto din Romania intervievati sunt de parere ca iarna este cel mai periculos anotimp iar 28% sustin ca este doar putin mai periculos decat condusul pe ceata sau ploaie.


Studiul Generali Romania:
   
    Pericolele efective de care se tem soferii din Romania sunt tamponarile din cauza lipsei de aderenta pe gheata in proportie de 81.6%, nesiguranta locului de parcare – 8%, defecte tehnice la nivelul vehiculului datorita frigului – 6.7%, chiar si greutatea zapezii cazute de pe cladiri – 2.6%.

    Dintre persoanele aflate in esantionul intervievat 70% sunt conducatori auto ce folosesc masina zilnic, 13% evita circulatia in sezonul rece iar 10% au afirmat ca folosesc masina doar in weekend.

    Conducatorii auto care au participat la acest studiu impart aceasi opinie ca folosirea automobilului pe timp de iarna este mai costisitor, 80% dintre ei trecand pe lista de cumparaturi anvelope de iarna iar 15.5% au adaugat si echipamente speciale cum ar fi: nisip, lanturi, lopata sau racleta.

    Desi cea mai mare parte dintre cei ce au luat parte la studiu sunt de parere ca soferitul pe timp de iarna este mai periculos, 86% dintre acestia afirma ca asigurarea CASCO ii ajuta pe tot parcursul anului si se bazeaza pe ea si pe timp de iarna. Un procent de 13% sunt de parare ca aceasta asigurare este chiar si mai folositoare pe timp de iarna datorita numarului mai mare de pericole la care sunt supuse automobilele.

    Generali Romania, firma care a comandat acest studiu va desfasura in perioada 1 Decembrie 2012 – 31 Ianuarie 2013 o campanie promotionala pentru asigurarea CASCO All Inclusive prin care se ofera beneficii aditionale plus rovinieta timp de 1 an.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.