Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cartea verde va inlocui taxa de poluare din 2013.
Cartea verde va inlocui taxa de poluare din 2013.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 07 Septembrie 2011 10:06

Taxa de poluare introdusa in cartea verde din 2013Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a anuntat marti ca din 2013, este planificata inlocuirea actualului sistem de incasare a taxei de poluare pentru autoturisme cu sistemul de carti verzi care vor include respectiva taxa de poluare. Conform ministrului, taxa va fi mai mica si aplicata tuturor masinilor.


    Cartea verde va fi aplicata tuturor autoturismelor, cu valori diferite in functie de nivelul de poluare. Ministrul Mediului a afirmat astfel marti: "Am intentia de a introduce, daca e posibil de la jumatatea anului viitor, daca nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde. Asta inseamna, la fel ca si in alte state, ca trebuie sa te duci in fiecare an la cei care verifica noxele care ies din teava de esapament, ei fac masurarea, iar daca nu mai corespunzi normelor, nu poti sa mai circuli pe drumurile publice, trebuie sa repari masina. In al doilea rand, platesti o taxa in functie de noxe".

    Noul proiect de lege a fost adoptat saptamana trecuta pentru legea privind taxa pentru emisiile de noxe provenite de la autoturisme care prevedea reducerea cuantumului cu pana 25%. "Va fi o taxa mult mai mica, evident, iar atunci vom renunta la taxa de prima inmatriculare si toata lumea va avea acelasi statut, cel care polueaza plateste. Din pacate, toate masinile, chiar daca sunt mai noi, intr-o anumita masura polueaza", a afirmat Laszlo Borbely.
   
    Odata cu introducerea noii legislatii pentru taxa auto, proprietarii autovehiculelor care au platit vechea taxa auto vor primi diferenta de pret din partea statului. A fost anuntat ca valoarea totala ce urmeaza a fi restituita ajunge pana la aproximativ 240 milioane de lei in 2011.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.