Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cati romani isi repara singur automobilul ?
Cati romani isi repara singur automobilul ?
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 29 Februarie 2012 11:46

repara-masina-acasaConform unui studio realizat de Auto.ro si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown un procent de 45% din toti romanii aleg un service specializat pentru a-si repara masina in timp ce 28% aleg service-uri independente. Raman cei 27% care isi repara singuri masinile.


    Exista unele beneficii pentru a apela la un service specializat cand doresti sa iti repari automobilul cum ar fi termenele respectate, lucrari de galitate si garantie dar acestea vin pentru un pret. Cei care apeleaza la service-uri independente se orienteaza dupa pret in timp ce acei 27% care se simt capabili sa isi repare singuri automobilul chiar asta si fac.

    In functei de nivelul de satisfactie al clientilor cele mai bune service-uri profesioniste sunt cele Nissan cu un procent de 49.7% clienti multumiti urmate de Skoda cu 48.6% si Chevrolet cu 48.4% clienti multumiti. Motivele principale pentru care majoritatea proprietarilor de automobile apeleaza la service-uri avem problemele de uzura a componentelor in proportie de 25% si problemele mecanice in proportie de 30%. Un procent de 35% dintre persoanele care au participat la sondaj au afirmat ca nu au avut probleme cu masina in ultimele 12 luni.

    Studiul realizat arata o scadere a preturilor pentru service-urile specializate astfel: Chevrolet scadere de 11.34%, Skoda scaedre de 8.63%, Kia scadere de 5.62%. Service-urile care au crescut preturile sunt Audi crestere de 9.81% si BMW crestere de 5.43%.

    Acest studio a fost organizat de catre Auto.ro cu ajutorul companiei de cercetare Daedalus Millward pe un esantion de 26.525 proprietari auto cu varsta peste 18 ani. Studiul a avut loc in perioada mai-octombrie 2011 printr-un sondaj online.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.