Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cauciucurile de iarna, mai scumpe cu 10%
Cauciucurile de iarna, mai scumpe cu 10%
Scris de Gabriel C   
Luni, 08 Noiembrie 2010 19:47

winter-tire12.pngOdata cu anuntarea proiectului de lege care obliga posesorii de autovehicule si masini de transport sa si le doteze pe perioada iernii cu cauciucuri speciale destinate anotimpului rece, si preturile acestora au crescut.

Daca in ceea ec priveste anvelopele noi de iarna preturile au sarit in aer cu pana la 10 procente, preturile celor second hand au crescut cu valori de chiar 20 de procente in unele cazuri.
Cu toate acestea, distribuitorii de anvelope atat noi cat mai ales reesapate se bucura de un numar din ce in ce mai mare de clienti, oameni care auzind de legea obligativitatii, s-au grabit sa-si cumpere de timp cauciucurile de iarna.

Posesorii de autovehicule se indreapta in cea mai mare parte catre piata anvelopelor uzate/ reesapate, pretul acestora, cu toate cresterile anuntate odata cu proiectul de lege fiind in continuare cu pana la 75 de procente mai mici decat in cazul celor noi. Nici riscurile folosirii unor asemenea anvelope nu-i sperie pe soferi, multi distribuitori de anvelope bucurandu-se de cereri atat de mari incat le pot onora doar cu anumite intarzieri.

Proiectul de lege al Guvernului, prevede obligarea proprietarilor de autovehicule de a le echipa cu anvelope speciale de iarna in perioada 1 noiembrie - 31 martie, actul normativ urmand a fi adoptat in cel mult doua saptamani. Vor urma un termen de maxim 15 zile pana la publicarea textului in Monitorul Oficial dupa care, cei care vor circula cu anvelope de vara for fi sanctionati, cuantumul amenzilor putand fi de pana la 4000 de lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.