Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ce vor cumparatorii romani de automobile?
Ce vor cumparatorii romani de automobile?
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 23 Iulie 2012 10:08

Cumparatorii romani conform FordRomanii in calitate de cumparatori de automobile si-au schimbat atitudinea privind achizitionarea automobilelor in urma crizei. Acesteia studiaza piata in functi e de raport calitate-pret, cheltuieli complementare si nivelul de siguranta al masinii afirma directorul general Ford Romania.


    Zoltan Brassai, directorul general al Ford Romania a declarat astfel: "Clientul roman si-a schimbat atitudinea, isi face tema de-acasa, se uita mult mai mult si studiaza mult mai in detaliu inainte sa ia decizia de cumparare. El se uita nu numai la pretul masinii, care este in continuare un element important in ceea ce priveste decizia de cumparare, dar si la cheltuielile aferente, si la taxa de inregistrare, si la cheltuieli de service, cheltuieli de consum".

    Motivul pentru care clientii romani isi petrec mult mai mult timp analizand piata inainte de a cumpara este faptul ca familiile romanesti de regula au o singura masina pe cand in Europa de Vest in cele mai multe cazuri familiile au masini specializate pe diferite activitati (oras, munte, drum lung).

    De asemenea, conform studiilor Ford romanii sunt foarte orientati pe siguranta masinii. In mod deosebit, cumparatorii cu familii se axeaza pe masini cu un nivel de siguranta ridicat. "Viata nu are un pret. Daca ai facut un accident, nu poti sa zici da, dar am luat cu 500 de euro mai ieftin" a mai afirmat directorul general Ford Romania.

    In urma studiului Ford, romanii nu cauta cel mai ieftin automobil ci un echilibru intre calitate si pret si de multe ori si beneficii aditionale cum ar fi garantii extinse sau piese de schimb cu livrare rapida.

    In legatura cu profilul cumparatorului roman al automobilului Ford B-Max Zoltan Brassai a spus astfel: "Pe baza datelor din Europa, clientul are intre 25 si 35 de ani, cu hobby-uri, cu familie, cu copii, iar masinile sunt conduse de ambii soti. Masina este folosita si pentru vacanta, dar mai mult pentru activitatile de sport, de familie sau cumparaturi in oras".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.