Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cel mai ieftin carburant a fost scumpit.
Cel mai ieftin carburant a fost scumpit.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 07 Februarie 2012 12:37

Instalatie GPL lukoil combustibilCel mai ieftin sortiment de combustibil gasit in Romania la sfarsitul anului trecut putea fi gasit la statiile Lukoil la un pret de doar 3.1 lei. Cu doar un an in urma un litru de gaz petrolier lichefiat costa doar 2.7 lei, jumatate decat pretul motorinei sau benzinei.


    Litrul de GPL a fost scumpit pe data de 2 februarie cu 11 bani/litru, astfel cel mai ieftin sortiment de combustibil din Romania a ajuns in doar  5 zile la 3.12 lei/litru. Aceasta este cel mai mare pret la care a fost vandut acest combustibil, preferat de multi soferi pentru pretul avantajos.

    Desi pretul este cu mult redus pentru acest tip de sortiment de combustibil este nevoie de o instalatie speciala GPL care poate folosi acest tip de carburant. Un alt mic dezavantaj al acestui combustibil si al instalatiei GPL este ca poate reduce putin performanta masini.

    Diferenta de performanta intre pornirea si oprirea sistemului GPL nu este decat de 4-5 cai putere iar sistemul GPL poate fi activat prin simpla apasare a unui buton amplasat pe bordul masinii. Instalatia aceasta poate fi usor amplasata in portbagaj in locul rotii de rezerva. Instalatia poate fi amplasata si direct in portbagaj dar astfel se va reduce semnificativ spatiul de depozitare.

    Ca sa va faceti o idee despre pretul de instalare a unui astfel de sistem va oferim urmatorul exemplu. Pentru o masina cu consum mediu de 10 litri la 100 de km care circula in jur de 15.000 de kilometri pe an montarea instalatiei GPL ar costa undeva in jur de 700 de euro. Aceasta suma poate fi amortizata intr-un an. Odata instalata si amortizata instalatia GPL, avand in vedere ca pretul carburantului este aproape jumatate din pretul benzinei sau motorinei, investitia isi va face efectul.

    Unul din modurile cele mai bune pentru o companie cu o flota mare de automobile sa isi reduca costurile la combustibili este prin instalarea sistemelor GPL. Cu toate a aceasta metoda functioneaza, doar 20% din totalul vanzarilor automobilelor cu GPL au fost realizate de persoane juridice, conform unui studio Dacia.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.