Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Certificatul de Conformitate, obligatoriu pentru inmatricularile auto.
Certificatul de Conformitate, obligatoriu pentru inmatricularile auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 20 Septembrie 2012 10:10

Certificat de ConformitateIncepand din data de 1 Ianuarie 2013 pentru inmatricularea unui vehicul nou si obtinerea Cartii de Identitate a acesteia va fi obligatorie prezentarea certificatului de Conformitate, astfel au anuntat azi oficialii Registrului Auto Roman.

Comunicatul Oficial RAR.


    Oficialii RAR afirma astfel: „RAR informeaz? persoanele fizice ?i juridice care vor achizi?iona vehicule noi, (aflate la prima inmatriculare) de la 1 ianuarie 2013, c? nu li se va elibera «Cartea de Identitate», dac?, odat? cu celelalte acte necesare, nu vor prezenta la RAR ?i «Certificatul de Conformitate» al vehiculului în origina”.

    Certificatul de Conformitate va fi dobandit de la comerciant. Acest certificat trebuie eliberat pe loc la achizitia unui autovehicul nou si are rolul de a atesta ca autovehiculul este in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

    Absenta certificatului astfel va duce direct la imposibilitatea inregistrarii autovehiculului. Comerciantii astfel sunt obligati sa elibereze Certificatele de Conformitate obtinute de la producatori pentru autovehiculele care detin omologare CE.

    Prezentarea certificatului de conformitate este necesar la inmatricularea tuturor tipurilor de vehicule noi (autovehicule, remorci, vehicule cu 2 sau 3 roti, tractoare agricole sau forestiere sau cvadricicluri). Singura exceptie de la regula o fac autovehiculele de trasport marfa sau persoane si remorci cu caracteristici speciale care provin dinafara UE.

    Certificatul de conformitate este necesar conform RAR si la inmatricularea vehiculelor noi care detin omologare UE dar sunt achizitionate din alte state. Noul certificat va fi solicitat astfel de la comerciantul de la care s-a achizitionat autovehiculul.

    RAR a inceput sa desfasoare actiuni de informare a producatorilor de autovehicule pentru a fi siguri ca va fi implementat la termen.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.