Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> China si viitorul pietei auto
China si viitorul pietei auto
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 22 Aprilie 2014 09:51

piata-auto-chinaPiata mondiala a autovehiculelor va fi si in acest an puternic influentata de China care a devenit in ultimii ani motorul cresterilor vanzarilor auto. Conform liderilor marilor companii auto reuniti la Salonul Auto de la Beijing China va continua pe acest traseu in ciuda incetinirii avansului economic al tarii.

 

"Dupa o crestere de 14% in 2013, vanzarile de vehicule noi din China vor urca in acest an cu 10%. Vom continua sa inregistram o crestere foarte puternica" , a afirmat Jochem Heizmann, unul din membri consiliului de administratie Volkswagen.

General Motors se asteapta la o crestere a livrarilor inter 8 si 10% spune Dan Ammann, presedintele grupului auto din SUA. Acesta afirma si ca anticipeaza o crestere de 3% a inmatricularilor.

China va fi piesa centrala din planul de redresare al grupului francez PSA Peugeot Citroen, astfel au afirmat reprezentantii companiei. PSA Peugeot Citroen s-a aliat recent cu compania Dongfend din China ca parte din acest plan.

In urma planului de dezvoltare al PSA Peugeot Citroen, China va deveni cea mai mare piata de desfacere, chiar mai mare decat Franta cu vanzari de peste 700.000 de vehicule. Seful operatiunilor PSA Peugeot Citroen din China a afirmat la Beijing ca se asteapta la un avans al vanzarilor de 30% fata de 2013.

In ciuda unei incetiniri a vanzarilor auto pe piata chineza de la 17.6% in februarie la 6.6% in martie, marile companii auto inca acorda un mare interes acestei mari piete de desfacere. Cresterea economica a Chinei a incetinit in primele 3 luni ale acestui an dupa un avans impresionant de 7.7%  la finele anului trecut. Astfel la inceputul acestui an s-a inregistrat cea mai slaba performanta din ultimii 25 de ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.