Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Circulatia in Bucuresti va fi restrictionata Duminica
Circulatia in Bucuresti va fi restrictionata Duminica
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 14 Martie 2014 12:13

st-patrickIntre orele 15:00 si 17:00 circulatia autovehiculelor va fi restrictionata pe Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei si Calea Victoriei. Aceasta restrictionare va avea loc cu ocazia paradei organizate in cinstea patronului spiritual al Irlande – Sfantul Patrick.

 

John Long, presedintele Asociatiei Ireland Romania a afirmat urmatoarele: “Anul trecut, conform raportului publicat de Politia Romana, peste 8.000 de oameni au participat la Parada St. Patrick din Bucuresti, au cantat, au dansat si au sarbatorit legaturile culturale si spirituale dintre cele doua natiuni. Pentru ca oamenii s-au distrat atat de bine la editia precedenta si au inteles spiritul sarbatorii pe care noi o organizam, ne asteptam ca anul acesta sa avem un numar dublu de participanti.”

Anul aceasta care vesel colorate in culorile natioanel ale Irlandei si Romaniei vor defila pe strazile capitalei. Acestea vor fi insotite de 150 de dansatori si muzicieni irlandezi, romani si bulgari. La startul paradei vor participa ambasadorul Irlandei in Bucuresti Gerard Corr, viceprimarul capitalei Marcel Nicolaescu si presedintele Asociatiei Ireland Romania John Long.

Muzica paradei va fi asigurata de 60 de cimpoieri din cele trei tari: Irlanda, Romania si Bulgaria.

Festivalul “Saint Patrick’s Day” va avea loc pe o perioada de 3 zile, de vineri pana duminica si pe langa parada va include un bal de gala la Athenee Palace Hilton unde vor fi prezenti oameni importanti din mediul diplomatic, de afaceri si de cultura din Romania.

Dansatorii trupei The Irish Way vor incanta participantii de la bal printr-un scurt spectacol romano-irlandez. Cu aceasta ocazie va fi organizata si o tombola cu diverse premii printre care si weekenduri la Bran si Brasov.

Saint Patrick’s Day nu este o traditie doar in Irlanda, aceasta sarbatoare are loc in multe tari in strainatate. Aceasta sarbatoare are originea in secolul XIX pe perioada Marii Foamete cauzata de lipsa cartofilor. In acea perioada multi Irlandezi si-au parasit tara iar ziua de St. Patrick’s Day a devenit metoda lor de a-si manifesta identitatea.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.