Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> CNADNR a desemnat castigatorii pentru 4 tronsoane
CNADNR a desemnat castigatorii pentru 4 tronsoane
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 14 Mai 2013 12:52

autostrada-transilvaniaDupa noua luni fara nici un progres, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a ales 4 constructori pentru tronsoanele care trebuie finalizate de pe coridorul IV pan European.


    Dan Sova, ministrul delegate pentru aceste proiecte a facut anuntul despre proiectele mari, adica tronsoanele de autostrada Nadlac – Sibiu loturile 2, 3 si 4 si , autostrada Lugoj-Deva si Lotul 2 din autostrada Timisoara – Lugoj.

    Ministrul Dan Sova a afirmat urmatoarele: “Tronsoanele de pe Coridorul IV care stăteau din august 2012 s-au atribuit, în sfârşit. Din 21 august. Astăzi a semnat Unitatea Centrală de Verificare a Achiziţiilor Publice din MFP, iar din informaţiile pe care le am de la CNADNR au semnat şi ei procesele verbale. Se vor face ultimele comunicări probabil mâine sau poimâine. Deci, le avem pe toate cele patru atribuite. Acum, probabil, va începe sezonul contestaţiilor şi sper ca cei de la CNSC să se mişte repede”.

    Acesta a mai precizat urmatoarele in legatura cu protestul public al acestuia: “Din 21 august stătea Comisia. Am fost foarte supărat pe treaba asta, am explicat public că nu pot interveni şi se pare că protestul acesta public al meu, că în interiorul companiei nu se putea manifesta, acest protest public, cetăţenesc aproape al meu, ca ministru, revolta vizavi de faptul că nu se pronunţa, se pare că a avut un efect până la urmă, că s-au pronunţat”.

    Dan Sova a declarat la TV in 23 Aprilie 2013 ca acesta nu are parghiile legale pentru a intervene in contractele pentru cele 4 tronsoane mentionate la inceputul acestui articol. Acesta a mai adaugat ca: “Abia pe 18 aprilie 2013 s-a comunicat hotărârea definitivă a Curţii de Apel. Asta a fost joi, 18 aprilie, iar vineri, 19 aprilie, deja s-a întrunit comisia, dau din nou lămuriri şi vor da o nouă atribuire, conform îndrumărilor date de instanţă. Principiul pe care noi îl agreăm este să dai celui de pe locul I. Contractele trebuie atribuite celui care dă preţul cel mai mic şi îşi asumă soluţia tehnică, care este universală”.

    In final acesta a afirmat ca: “Loturile 2, 3 şi 4 de pe Lugoj - Deva nu au fost niciodată atribuite, deci se află în fază de judecare. Nu-mi dau seama ce se întâmplă acolo, dar vreau să înţelegeţi că, legal, nimeni nu poate interveni în activitatea comisiei: nici eu, nici premierul, nici preşedintele României. Dacă cineva ar interveni în activitatea acestei comisii, DLAF şi Comisia Europeană şi-ar pune problema fraudei. Ei (membrii comisiei - n.r.) nu au avut niciun rezultat. Din 21 august anul trecut stau. Această comisie refuză să atribuie celui de pe locul I, nici nu ştiu cine-i pe locul I. Refuză de opt luni să facă ceva. Există o prevedere în Ordonanţa de urgenţă nr. 34 privind achiziţiile publice care spune că trebuie să te pronunţi în 20 de zile şi se poate prelungi termenul o dată, fără să mai spună cât. Au trecut alea 20 de zile şi au mai luat un termen şi stau în termenul ăla. Din punct de vedere legal, nu am ce face”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.