Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> CNADNR va efectua un recensamanat al traficului in Romania
CNADNR va efectua un recensamanat al traficului in Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 20 Aprilie 2015 14:33

recenzie-trafic-rutier-CNADNRIncepand cu luna Aprilie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va desfasura un recensamant al traficului din Romania. Finalul acestui proiect va loc in luna Noiembrie a acestui an.

 

Acest recensamant a fost recomandat de catre Comisia Europeana pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite iar acest tip de recensamant va fi desfasurat in toate tarile membre ale Uniunii Europene. Acest recensamant va viza toate autovehiculele care circula in tara, indiferent unde sunt inmatriculate acestea.

Intr-un comunicat CNADNR se mentioneaza urmtoarele: "Inregistrarile de trafic se desfasoara dupa un calendar prestabilit, timp de zece zile, in diferite perioade ale anului, respectiv doua zile in luna aprilie, doua zile in luna mai, trei zile in luna august, o zi in luna octombrie si doua zile in luna noiembrie. Recensamantul traficului rutier se va incheia in data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00. Efectuarea inregistrarii circulatiei rutiere pe reteaua de drumuri publice se va realiza printr-o metoda combinata, manual-automat. Aceasta metoda prevede inregistrari automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier si inregistrari manuale, pe formulare".

Pe parcursul acestui proiect vor fi plasate echipe in 3.350 posturi de recenzare din care 960 vor fi pentru drumuri nationale si 2.390 pentru drumuri nationale si comunale.

Echipele care vor efectua inregistrarea circulatiei in cadrul acestui proiect vor face parte din CNADNR si de la Directiile Regionale de Drumuri si Poduri pentru drumurile judetene si comunale.  Partea de colectare electronica a datelor va fi facuta de CNADNR.

Aceasta recenzie este efectuata periodic din 5 in 5 ani si are ca scop determinarea repartitiei si evolutiei a traficului. In cadrul recenziei se vor lua in considerare numarul de autoturisme, microbuze, autocamionete, autospeciale pana la 3.5 tone, autocamioane, autovehicule de tip TIR, tractoare, autobuze, biciclete, motociclete si vehicule cu tractiune animala.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.