Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> CNADNR va intocmi procesele verbale pt lipsa rovinietei.
CNADNR va intocmi procesele verbale pt lipsa rovinietei.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 08 Mai 2012 10:26

Rovinieta 2012Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va intocmi in urmatoarele 30 de zile procesele verbale pentru conducatorii auto care au circulat fara rovinieta sau cu rovinieta expirata.


    Desi termenul legal pentru intocmire a proceselor verbale este de sase luni, din 20 mai se intentioneaza sa se reduca aceasta perioada de redactare la 2-3 saptamani. Aceasta schimbare a intrat in vigoare din data de 2 mai urmand ca in perioada urmatoare sa fie redactate procesele verbale pentru contraventiile constatate pana la data de 31 martie 2012 conform unui comunicat CNADNR.

    Conform legislatiei, procestul verbal pentru constatarea contraventiei de circulatie pe drumurile romanesti fara achitarea taxei de drum sau cu aceasta expirata se va intocmi intr-un termen de sase luni de la constatre in timp ce comunicarea acestuia trebuie sa fie facuta in maxim o luna.

    Taxa de drum sau rovinieta poate fi cumparata direct de la subunitatile CNADNR sau de la distribuitori autorizati cum ar fi: Posta Romana, benzinariile OMV Petrom, Rompetrol, MOL, UNTRR sau Automobil Club Roman si alte locuri.

    De asemenea rovinieta electronica a fost introdusa in Romania in luna octombrie din 2010 printr-un contract de 35.96 milioane de lei atribuit companiilor Novensys Corporation si UTI Systems care au dezvoltat prima etapa a proiectului.

    Circulatia fara taxa de drum in Romania este considerata o contraventie si se sanctioneaza prin amenda contraventionala si tarif de despagubire. Anul trecut, CNADNR a inregistrat venituri de 821.57 milioane de lei din vanzarea rovinietei, cu 13.4% mai mult decat in 2010.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.