Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Colas a pierdut contractul pentru autostrada Cernavoda Medgidia.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 12 Aprilie 2011 11:09
Autostrada Cernavoda Medgidia In luna mai va si scoas la licitatie contractul pentru proiectarea si constructia autostrazii Cernavoda Medgidia dupa ce a fost reziliat contractul cu compania franceza Colas. Constructia va reincepe pe acest tronson pana la sfarsitul acestui an, conform ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

In urma incheierii contractului cu Colas si repunerea la licitatie a contractului, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat urmatoarele, "Ca urmare a notificarii de reziliere a contractului, Colas a inceput retragerea utilajelor de pe santier, chiar in perioada in care ar fi trebuit sa isi corecteze deficientele", continuand cu urmatoarea afirmatie "Estimam ca in august vom avea semnat un nou contract, iar pana la finele anului sa incepem lucrarile fara a conduce la decalaje de termene in ceea ce priveste starea acestor lucrari".

A fost anuntat ca motivul rezilierii contractului cu Colas a fost cererea de fonduri suplimentare la contractul de 16 milioane de euro datorita modificarii traseului pe o distanta de 14 km. Contractul cu Colas si-a dubluat valoarea de la inceput, cand valora 8 milioane de euro. In legatura cu aceasta, Anca Boagiu a spus "Au solicitat costuri suplimentare importante, adica 16 milioane euro, in conditiile in care evaluarea consultantului arata ca noul traseu costa cu 5 milioane euro mai putin".

Nu doar costurile suplimentare de constructie au fost importante in rezilierea contractului, alti factori au participat la aceasta decizie, cum ar fi solicitarea prelungirii termenului final de finalizare pana in 2013, nefinalizarea proiectului pe o distanta de 14 km si inceperea constructiei unui tronson cu un an intarziere. Reziliera contractului cu Colas a fost menit sa devina un semnal extrem de puternicsi pentru celelalte companii constructoare din Romania.

"Este momentul in care trebuie sa se inteleaga, o data pentru totdeauna, ca Romania nu este tara nimanui. Nu este loc in care constructorii au libertatea sa nu isi onoreze obligatiile, bazandu-se pe o clementa dusa pana la infinit din parte autoritatilor", a spus Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Reprezentantii companiei Colas au precizat ca ei au primit autorizatiile si terenurile pentru constructia a doar 6 km din cei 20, pentru restul asteptand decizia oficiala.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.