Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Comertul auto a crescut cu 7.8% in primul semestru
Comertul auto a crescut cu 7.8% in primul semestru
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 11 August 2015 10:42

piata-auto-europaVolumul vanzarilor de autovehicule si motociclete pe piata auto din Romania a crescut cu 7.8% in primul semestru al acestui an ca serie bruta si cu 8.4% ca serie ajustata in functie de zile lucratoare si sezonalitate fata de acesi perioada a anului trecut.

 

Vanzarile au crescut odata cu cresterile inregistrate in comertul cu autovehicule cu 16.7%, serviciile de intretinere si reparatie a autovehiculelor cu 7.9% si a comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente si servicii de intretinere si reparare a acestora cu 7.9% conform informatiilor INS (Institutul National de Statistica).

In acelasi timp s-a inregistrat si o scadere a activitatii din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule cu 2.9%. In luna Iunie a acestui an, afacerile din comertul cu ridicata si amanuntul, intretinerea si reparatia de autovehicule si motociclete a crescut cu 4.1% fata de luna Mai, sustinute de comertul cu piese si accesorii auto, comertul cu autovehicule, servicii de intretinere si reparare de autovehiculelor , comertul moto, comertul cu piese si accesorii aferente si servicii de intretinere si reparare a acestora.

Fata de luna Iunie a anului trecut Cifra de Afaceri a segmentului auto a crescut cu 9.9% fata de acesi luna a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.