Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Companiile de asigurari vor creste tarifele daca politele auto raman pe minus.
Companiile de asigurari vor creste tarifele daca politele auto raman pe minus.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 10 Martie 2011 12:43
auto-accidents Fluxul lichiditatilor al asiguratorilor va fi afectat de tendinta de reducere a subscriirilor pe segmental auto. Acestia vor fi nevoiti ori sa majoreze tarifele primelor, ori sa reduca cheltuielile curente, conform DIrectorului General Allianz-Tiriac, Rangam Bir.

Dir.General Rangam Bir a declarat ca "In conditiile in care si in 2010 au aplicat astfel de masuri, va fi foarte dificil pentru asiguratori sa puna in practica aceleasi masuri si in acest an. Piata romaneasca este foarte sensibila la pret si orice crestere de tarife in cazul politelor auto aduce pierderi de clienti, care vor cauta oferte mai bune" si a continuat prin decizia de ra renunta la clientii de pe segmental auto care ingresitrau daunalitate de aproape 150%.

A mai fost discutata scaderea de pe piata asigurarilor generale din cauza caderii finantarilor de tip leasing, unde politele CASCO se incheiau odata cu semnarea contractului de finantare. Din cauza diminuarii veniturilor, majoritatea romanilor au decis sa nu isi reinnoiasca polita CASCO.

Veniturile pentru Allianz Tiriac au scazut cu 20% fata de 2009 si a trecut pe locul doi in topul firmelor de asigurari cu venituri de 1.03 miliarde lei. Asigurarile auto in general au intregistrat o scadere in totalul subriscrierilor polite in 2009, de la 62,9% la 59,8%.

Fata de 2009, subscrierile RCA au inregistrat o crestere cu 11,3% potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. In acesi perioada veniturile CASCO au scazut cu 25,1%. In total veniturile din asigurari au fost in valoare de 5 miliarde de lei de la 5,58 in 2009 (o scadere de 10,4%).

Conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, despagubirile RCA au crescut in 2010 in timp ce pe segmental CASCO au coborat cu 14,4%. In total despagubirile auto au insumat 4,1 miliarde lei, de la 4,48 mld. Lei in 2009.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.