Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Consecintele inmatricularii masinilor in Bulgaria
Consecintele inmatricularii masinilor in Bulgaria
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 08 Aprilie 2013 11:00

Consecinte pentru inmatriculari in BUlgariaBulgaria ar putea lua masuri severe impotriva romanilor care vor sa isi inmatriculeze masinile in tara lor. Conform informatiilor relatate in cotidianul bulgaresc Monitor autoritatile bulgare ar putea confisca aproape 35.000 de autoturisme care intra la ei in tara.


    In aceasta situatie este vorba de automobilele inregistrate pe numele unor Bulgaria saraci. Aceasta strategie de a inmatricula este practicata de ani de zile deja si sunt mii de romani deja care conduc autoturisme inmatriculate in Bulgaria. Romanii au fost nevoiti sa recurga la aceasta metoda fiindca taxa de prima inmatriculare este de 8 ori mai mica in Bulgaria decat in Romania.

Cum functioneaza acest “sistem”?

    Autoturismele aduse din Romania sunt inmatriculate in numele unui cetatean bulgar care primeste pentru acest “serviciu” o suma de bani de obicei intre 25 si 50 de euro. Cetateanul bulgar va semna dupa aceasta o procura cu ajutorul careia romanul poate conduce masina fara sa isi faca probleme.

    Aceasta manevra este ilegala fiindca constituie evaziune fiscala pentru cel pe numele caruia se inmatriculeaza  automobilul. In general, autoturismele inmatriculate nu costa mai mult de 2.500 de euro iar acestea sunt inmatriculate pe numele aceleasi persoane.   

    In unele cazuri, sunt peste 100 de autoturisme inmatriculate pe numele unei singure persoane. Pe scurt, daca o persoana are 100 de masini de 2.500 de euro inmatriculate pe propriul nume si este somer inseamna ca acesta a ascuns venituri de 250.000 de euro si poate fi acuzat pentru evaziune fiscal.

    Datorita faptului ca aceste persoane nu au aproape nimic pe propriul nume inafara de acele masini, acestia nu pot fi pedepsiti conform legii dar automobilele inmatriculate pe numele lor vor fi immediate confiscate la intrarea in Bulgaria.

    Oficialii bulgari se asteapta ca un numar mare de romani sa ramana fara masini la trecerea granite in perioada 1 Mai – 6 Mai in minivacanta de Pasti. In aceasta perioada de regula viziteaza litoralul bulgaresc un numar mare de cetateni romani.

    Cele mai multe autoturisme aduse din Romania si inmatriculate pe numele unui bulgar sunt trecute pe numele unui tanar in varsta de 21 de ani din orasul Ruse. Acesta are trecut pe numele lui 712 autoturisme. In aceasi localitate mai sunt alte 10 persoane cu 200-300 de autoturisme trecute pe numele lor. Aceasi situatie a fost intalnita si in orase din Bulgaria de Nord precum: Silistra, Dobrici si Vidin.

    De cativa ani, Guvernul Bulgar incearca sa gaseasca o serie de masuri ce pot fi luate pentru a face imposibil ca o masina inmatriculata in Bulgaria sa fie folosita de cineva care nu este domiciliat in Bulgaria.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.