Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Consiliul Concurentei sanctioneaza BMW.
Consiliul Concurentei sanctioneaza BMW.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 25 Mai 2012 10:19

BMW ElvetiaBMW a fost sanctionat de catre Consiliul Concurentei din Elvetia cu o amenda de 156 de milioane de franci elvetieni datorita faptului ca producatorul german de vehicule a impiedicat cetatenii elvetieni sa cumpere automobile BMW din alte state UE dupa cresterea preturilor in Elvetia.


Cresterea preturilor automobilelor in Elvetia poate fi explicat si prin aprecierea francului elvetian in ultimii ani. Preturile automobilelor BMW in aceasta perioada au crescut cu pana la 25%. Datorita cresterea pretului in tara lor, un numar mare de elvetieni a decis sa cumpere autovehicule din Germania, Italia sau Franta. Aceasta situatie a dus direct la o scadere a consumului in Elvetia.

Incepand cu 2010, rezidentii elvetieni care voiau sa cumpere automobile BMW din tarile vecine Elvetiei au fost refuzati. Astfel a inceput investigatia Consiliululi Concurentei de la Zurich. Acestia erau refuzati cand incercau sa cumpere autoturisme BMW si Mini.

Conform contractelor BMW cu dealerii din Zona Economica Europeana (zona din care fac parte tarile UE, Norvegia, Islanda si Liechtenstein) este interzisa vanzarea catre clientii din afara Zonei Economice Europene, in ideea de a proteja dealerii din Elvetia.

Intr-un comunicat al Consiliului Concurentei se spunea astfel: "Clientii din Elvetia nu au putut profita de avantajele semnificative oferite de cursul de schimb. Izolarea pietei elvetiene a condus la scaderea presiunilor competitive asupra preturilor automobilelor noi BMW si Mini din tara". BMW a afirmat ca va face recus intr-o luna la sanctiunea Consiliului Concurentei.

Purtatorul de cuvant al BMW a declarat ca: "Respingem categoric acuzatiile, argumentatia si suma ceruta", acestia sustinand ca au respectat legile din Elvetia si Zona Economica Europeana. Consiliul concurentei arata ca importurile autovehiculelor BMW si Mini au ramas stagnante din anul 2008 in timp ce alte marci au crescut puternic.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.