Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Constructorul de camioane MAN, preluat de Volkswagen.
Constructorul de camioane MAN, preluat de Volkswagen.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 05 Iulie 2011 10:20

MAN cumparat de VolkswagenProducatorul suedez de camioane MAN a fost preluat de catre constructorul germna de automobile Volkswagen, acesta detinand 55.9% din actiunile companiei, conform datelor Reuters. Impreuna cu actiunile deja detinute la MAN si cele cumparate in luna mai, VW acum detine control majoritar.


    In luna mai, Volkswagen a achizitionat 35-40% din actiunile man, compania fiind evaluata la 13.8 miliarde de euro. Impreuna cu actiuile deja detinute, Volkswagen detine acum 55.9% din compania suedeza.

    Directorul general de la Volkswagen Martin Winterkorn a declarat urmatoarele: "Volkswagen este mai mult decat multumit de rezultat. Drept rezultat, obiectivul nostru de a realiza sinergii substantiale intre MAN, Scania si Volkswagen, in interesul tuturor actionarilor, angajatilor si clientilor, este mult mai aproape.

    Achizitia controlului majoritar al constructorului suedez MAN face parte din planul pentru crearea celui mai mare constructor european de autocamioane, in scopul de a intra in competitie cu Volvo si Daimler.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.