Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Continental investeste 40 mil.euro in Timisoara.
Continental investeste 40 mil.euro in Timisoara.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 05 Octombrie 2011 10:03

Continental invsteste 40 milioane euroProducatorul german din domeniul auto a investit recent peste 40 milioane de euro si 300 locuri de munca in subsidiara din Timisoara. Aceste investitii fac parte dintr-un proiect de investitie conform directorului general al companiei, Pedro Carreira.


     Directorul subsidiarei Continental Timisoara a spus ca se afla momentan in discutii cu Uzina Mecanica din Timisoara in legatura cu achizitia unui teren de 7 hectare in vecinatatea fabricii de anvelope. Acesta a afirmat ca : "In viitoprul apropiat vom investi 40 de milioane de euro sau mai mult in fabrica de la Timisoara, dar trebuie sa tinem cont si de banii alocati pana in prezent. Estimam ca suma totala investita in fabrica noatra se va ridica, din 2000 pana la sfarsitul acestui an, la 280 milioane euro euro".

Investitia Continental.

    Despre investitia in terenul de langa fabrica de anvelope Continental, Pedro Carreira a afirmat urmatoarele: "Am anuntat intentia de a cumpara terenul, insa deocamdata nu s-a perfectat contractul. Terenul se afla langa fabrica noastra, iar dupa cumparare vom incepe lucrarile de extindere a unitatii de productie. In curand vom avea cu adevarat o fabrica completa".

    Investitia de largire a companiei a survenit datorita cresterii gamei de produse cat si a portofoliului de clienti al unitatii de producere din Timisoara. Reprezentantul Continental Anvelope  a justificat investitia astfel: "Cand am inceput productia in Romania, fabricam anvelope de 14-16 inch, iar acum doi ani am inceput productia de anvelope pentru masini utilitare si UHP (Ultra High Performance). Odata cu extinderea portofoliului de clienti cu producatori precum Toyota si Mercedes am introdus in fabricatie si anvelope de 17-18 inch. Chiar saptamana trecuta am primit aprobarea pentru o anvelopa de 17 inch de la un client OEM (Original Equipment Manufacturer)". In urma investitiei, la fabrica din Timisoara vor fi angajate peste 1.900 persoane.

Investitii viitoare in Continental.

    Saptamana trecuta, Ministerul Economiei a anuntat ca este sispus sa investeasca in urmatorii ani peste 140 milioane de euro in companiile Continental din Romania. In comunicatul de la minister a fost afirmat astfel: "Continental intentioneaza sa continue investitiile in 2012 si 2013 la Timisoara, unde vor fi cheltuiti 71 milioane euro si vor fi create 400 de noi locuri de munca, la Sibiu, unde compania va investi circa 35 milioane euro si va crea 300 de locuri de munca, dar si la Brasov, unde va fi deschisa o fabrica de pompe de combustibil. Investitia se cifreaza la 20 milioane euro, iar numarul locurilor de munca nou create va fi de 500. De asemenea, Continental va investiti 15,7 milioane euro in extinderea capacitatii de productie a Contitech Fluid Automotive de la Carei".

    Continental activeaza in Romana de 11 ani si detine opt unitati de productie in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi. Anul trecut, compania germana a inregistrat o cifra de afaceri de 26 miliarde de euro, aceasta insemnand o crestere de 30% fata de anul precedent.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.