Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Contract de 40 mil. Euro pe 3 km din Autostrada Bucuresti – Ploiesti
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 19 Mai 2015 11:03

autostrada-marea-neagraCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a pornit licitatia pentru obtinerea contractului de proiectare si executie a unui tronson cu lungimea de 3 kilometri care va face parte din Autostrada Bucuresti – Ploiesti.

 

Acest contract va include de asemenea si proiectarea si executia a doua noduri rutiere, unul in dreptul centurii Bucurestiului si unul in dreptul localitatii Moara Vlasiei. Valoarea contractului este de 173 milioane de lei (38.9 milioane de Euro) fara TVA.

Intr-un comunicat CNADNR se arata ca valoarea contractului de 172.92 mil. Lei include si o suma de 22.55 mil. Lei (fara TVA) care include “cheltuieli diverse si neprevazute in cuantum de 15%”. Durata contractului va fi de 70 de luni.

Cele 70 de luni care reprezinta acest contract vor fi distribuite astfel:

•    4 luni – perioada de proiectare;
•    18 luni – perioada de executie;
•    48 luni  - perioada de garantie.

Tronsonul specificat in contract este mai precis sectorul de autostrada Bucuresti – Ploiesti, km 0+000 (intersectie Petricani) – km 3+325. Acest tronson reprezinta sectorul de inceput al autostrazii dintre Bucuresti si Ploiesti.

Oficialii CNADNR au afirmat astfel in comunicat: "Acest sector de autostrada, dupa punerea lui in functie, va permite desfasurarea circulatiei pe autostrada, de la strada Petricani si pana la Ploiesti, avand in vedere ca la acest moment circulatia se desfasoara intre intersectia cu Centura Bucuresti (km 7+400) si pana la Ploiesti, intre km 3+325 si km 7+400 lucrarile fiind finalizate dar neputandu-se deschide traficului datorita lipsei unei racordari cu reteaua existenta de drumuri".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.