Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Contractul cu Alpine pentru Autostrada Nadlac Arad a fost reziliat.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 24 Iulie 2013 09:43

Autostrada-Cernavoda-MedgidiaCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat recent ca a fost reziliat contractul pentru lotul 2 al autostrazii Nadlac Arad cu constructorul Alpine. Constructorul austriac era insarcinat cu constructia unui lot de 16.6 kilometri intre localitatile Nadlac si Arad.

 

Stadiul lucrarilor de constructie la acest loc este in prezent la 84.75% iar Alpine Bau a incasat pentru aceste lucrari suma de 305.9 milioane de lei (fara TVA) conform informatiilor CNADNR. Autostrada Nadlac Arad a fost impartita in doar doua loturi, aceasta fiind extinsa pe o distanta de 39 de kilometri.

Constructia primului lot a fost contractata de firma romano-portugheza Romstrade Monteadriano Engenharia e Construcao Donep Construct. Suma totala a contractului a fost de 115.8 milioane de euro. Al doilea lot a fost castigat de Alpine Bau din Austria pentru o suma totala de 124.45 milioane de euro.

Lucrarile la ambele loturi au inceput in luna Octombrie 2011 iar timpul alocat executiei lucrarilor a fost de 1 an si jumatate. Din cauza intarzierilor la lucrari CNADNR a reziliat contractul pentru primul loc al autostrazii Nadlac Arad la sfarsitul lunii noiembrie 2012. Acum a venit si timpul constructorului lotului 2.

Cazul de insolventa a companiei de constructii Alpine este cel mai mare inregistrat in Austria dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Firma a cerut intrarea in insolventa la sfarsitul lunii Iunie iar compania in prezent este inchisa si vanduta pe bucati.

Proprietarul constructorului Alpine Holding este Fomento de Construcciones&Contratas (FCC), cea mai mare firma de constructii din Spania.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.