Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Contractul cu Bechtel se incheie azi
Contractul cu Bechtel se incheie azi
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 27 Mai 2013 10:12

Autostrada-transilvaniaDupa ani buni de negocieri si stopari ale lucrarilor, contractul cu firma americana de constructii Bechtel va fi reziliat. Rezilierea contractului cu compania insarcinata cu constructia Autostrazii Transilvania a fost anuntata de catre Ministrul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine Dan ?ova.

 

    Intrebat de catre jurnalisti despre contractul cu Bechtel, Ministrul Dan ?ova a afirmat ca: Luni se ncheie cu totul. Suma este stabilit?. Acesta a continuat spunand ca este aproape reziliat contractul, mai fiind nevoie doar de discutat mici amanunte.

    Ministrul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a explicat ca pentru a putea fi finalizata Autostrada Transilvania trebuie scoase la licitatie si construite toate tronsoanele in aceasi perioada de timp.

    Acesta a mai afirmat ca urmeaza sa discute cu Directia Concesiuni si ca se va extinde si un contract de consultant tehnic. Acest contract va fi preluat de cineva care cunoaste bine situatia privind acest proiect.

    Va fi nevoie si de o discutie cu bancile care vor fi implicate in acest proiect. Cat despre detaliile tehnice privind constructia autostrazii, Dan Sova a afirmat ca: O s? implic?m autorit??ile locale. Eu vreau s? fac o ntlnire ori la Cluj ori la Oradea cu ?efii jude?elor pe unde trece autostrada s? vedem n ce m?sur? ne pot ajuta ?i ei.

    Proiectul de constructie al autostrazii dintre Brasov si Bors a avut startul in anul 2004 pe baza unui contract de 2.2 miliarde de euro cu firma americana Bechtel. Prima intrerupere a lucrarilor a avut loc in 2005. Bechtel a finalizat pana in acest moment doar 52 de kilometri din autostrada, adica tronsonul Turda Campia Turzii, lungimea totala a autostrazii fiind de 415 km.

    Initial, termenul de finalizarii la lucrarii a fost 2011 dar a fost prelungit cu un an din cauza lucrarilor oprite in 2005.

    Rezilierea contractului va avea loc azi din simplul fapt ca dupa 11 ani avem tot 52 de kilometri functionali din Autostrada Transilvania si o suma de 1.4 miliarde de euro platiti deja.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.