Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Contractul pentru reabilitarea drumurilor in Suceava.
Contractul pentru reabilitarea drumurilor in Suceava.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 18 Aprilie 2011 10:53
Reabilitarea drumurilor din Suceava si Botosani Saptamana trecuta au fost scoase la licitatie de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului contractele pentru reabilitarea a 149 km de drumuri judetene si 188 km de drumuri locale din Botosani si Suceava.

Pretul estimat pentru aceste lucrari va atinge suma de 569 milioane de lei fara TVA conform surselor. Pentru reabilitarea drumurilor din aceste doua judete vor fi scoase la licitatie in timp 20 de pachete. Ofertele depuse pentru reabilitarea drumurilor vor fi deschise in data de 30.06.2011.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a declarat : "Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat licitatia deschisa pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pentru 149 kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din judetele Botosani si Suceava. Este vorba despre obiective de investitii din cele doua judete incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii”.

Elena Udrea a mai relatat in aceasi declaratie urmatoarele : "Aveam varianta sa asteptam ani de zile pana cand Guvernul ar fi gasit banii necesari acestor proiecte, sau sa incepem acum, iar plata catre constructori sa fie facuta de stat dupa anul 2013. Pana atunci, pachetele vor fi finantate cu fondurile constructorilor sau prin credite. Constructorii vor finanta timp de trei ani lucrarile la acest program" si ca "Pentru fiecare pachet, suma maxima pe care o vom plati va fi de circa 100 de milioane de euro".

Costurile pentru reabilitarea drumurilor judetene si locale din judetele Botosani ar putea atinge pragul maxim de 208 milioane lei, iar pentru cele din judetul Suceava pretul de 360.4 milioane lei. Contractele vor fi atribuite firmelor cu pretul cel mai scazut, iar o cerinta minima de selectare va fi si o cifra de afaceri de minim 500 milioane lei.

Perioada maxima de terminare a lucrarilor in aceste doua judete va fi de 3 ani, iar perioada de rambursare a creditului va fi de maxim 7 ani.

Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii va avea o activitate continua pana in 2010 si va fi gestionat de Ministerele Dezvoltarii si Mediului.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.