Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Control efectuat pe Transalpina
Control efectuat pe Transalpina
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 03 Octombrie 2012 10:55

TransalpinaIn luna septembie, Garda Nationala de Mediu a realizat un control  asupra drumului la cea mai mare altitudine din Romania DN 67C Transalpina. In urma controlului pe drumul ce traverseaza muntii parang s-au constatat multe nereguli si s-a aplicat o amenda de 100.000 de lei.

Urmatoarele nereguli s-au constat in urma controlului:

1. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a inceput investitia inainte ca proiectul sa fie avizat de catre autoritatea de Protectie a Mediului. In urma acestei decizii in mod evident nu a fost efectuat un studiu de evaluare pentru a stabili masuri de protectie a siturilor NATURA 2000.

2. Legea minelor nr.85/2003 a fost incalcata cand au fost exploatate materiale locale pentru a fi folosite la terasamentului drumului. De asemenea, constructorul de la acel moment ROMSTRADE S.R.L nu a respectat integral conditiile prevazute de mediu pentru activitatea de fabricatie a betonului (extragerea nisipului, spalarea, sortarea si concasarea mineralelor din Lotru). Constructorul ROMSTRADE S.R.L nu a gestionat corespunzator deseurile de constructie pe perioada lucrarilor.

3. Autorizarile pentru lucrarile de constructie a Transalpinei au fost emise contrar prevederilor legale, fara obtinerea acordului Garzii Nationale de Mediu.

4. Pe traseul Ranca-Novaci exista zone de taluz din care a fost extras material folosit in constructii iar de-a lungul Transalpinei exista mai multe depozite de materiale de constructii care nu au fost utilizate.

In comunicatul de la Minsiterul Mediului se afirma astfel: "In perioada 17-22 septembrie, la solicitarea Comisarului General, Ovidiu Daescu, o echipa de comisari ai Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul judetean Gorj - a efectuat un control pe DN 67C - Transalpina - intre localitatile Novaci (jud. Gorj) si Sebes (jud. Alba), in vederea verificarii activitatii de amenajare a drumului national DN 67 C pe sectorul mentionat".

In urma controlului s-a aplicat o amenda 100.000 RON, conform art.94. alin. 1, lit. B din OUG 195/2005 privind Protectia Mediului.

In urma controlului au fost dispuse urmatoarele masuri:

1. Gestionarea deseurilor generate pana la data de 10.10.2012;
2. Reabilitarea suprafetelor de teren din care s-au extras materiale pana la data de 01.12.2012;
3. Curatarea taluzurilor de la lucrarile de consolidare a drumurilor pana la data de 01.12.2012.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.