Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Costul Autostrazii Transilvania fara Bechtel.
Costul Autostrazii Transilvania fara Bechtel.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 28 Octombrie 2011 11:32

Solutii pentru constructia Autostrazii Transilvania.Contractul de constructie pentru tronsonul Gilau Nadasel din cadrul Autostrazii Transilvania va fi scos la licitatie saptamana viitoare la un cost de 4.8 euro pe kilometru. Documentatia necesara a fost deja trimisa Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achzitiilor Publice.


    Conform reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, costurile de constructie pentru sectiunea de 8.7 km dintre Gilau si Nadaselu pot fi reduse cu pana la 25%. Pe aceasta sectiune, care face parte din autostrada Gilau Mihaiesti de 22.5 kilometri se afla si un pod rutier care face legatura cu DN1F dar si diferite poduri, viaducte si pasaje.

    Analizele CNADNR sugereaza ca in total, aceasta sectiune de autostrada va costa 42.4 milioane de euro, cu pretul de 4.8 milioane de euro pentru fiecare kilometru. Pretul de constructie pe kilometru ar putea varia intre 3.8 milioane euro si 5.99 milioane de euro conform standardelor adoptate de Ministerul Transporturilor la finele anului trecut. Pana la sfarsitul acestui an vor fi scoase la licitatie si contractele pentru autostrazile Campia Turzii Iernut iar in 2012 vor incepe achizitiile si lucrarile pe sectiunea Iernut Targu Mures.

Solutiile viabile pentru Autostrada Transilvania.

    Una dintre solutiile pentru constructia Autostrada Transilvania sunt fondurile europene. Comisia Europeana a decis revizuirea retelei europene  din care face parte si Autostrada Transilvania acum ca firma americana Bechtel. Fondurile vor fi oferite Romaniei in urmatorul exercitiu bugetar si va putea fi folosit la constructia a 202 kilometri din Autostrada Transilvania.

    Pentru sectiunea Brasov Fagaras de altfel s-a optat pentru concesiunea la pachet cu autostrada Comarnic Brasov. Conform noului contract, americanii de la Bechtel au fost de acord sa lucreze doar pe sectiunile deja incepute, adica tronsoanele Campia Turzii Giulau si Suplacu de Barcau Bors.

    Conform reprezentantilor Bechtel, pana in vara anului viitor vor fi dati spre folosinta peste 18 kilometri de autostrada.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.