Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Costul de reparatii pentru masinile second hand
Costul de reparatii pentru masinile second hand
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 01 Aprilie 2015 11:12

reparatii-masini-second-hand-opel-astraPrincipalul motiv pentru care masinile second hand sunt o solutie atractiva pentru o mare parte din Romani este clar pretul accesibil de cumparare. Cu toate ca pretul initial este un mare avantaj acesta poate fi acompaniat de dezavantajlul posibilelor defectiuni.

 

De foarte multe ori, pretul de reparatii ulterioare la masinile second hand fac ca investitia intitiala sa nu mai para atat de favorabila. Riscul cel mai mare privind masinile second hand este numarul de kilometri real al masinii. De cele mai multe ori, numarul de kilometri reali nu este cel care apare pe bordul masinii iar viitorul cumparator nu are o idee corecta despre uzura masinii si despre posibilele defectiuni ale acesteia.

O parte pozitiva este ca masinile folosite vor afisa anumite simptome iar daca defectiunile sunt rezolvate din timp la service-uri autorizate atunci autoturismul isi va prelungi viata cu un numar mai mare de ani.

Confom business managerului Autovit.ro Mihai Cune: “Reparatia unei masini second-hand poate fi costisitoare, motiv pentru care recomandam verificarea autoturismului in service-uri autorizate inainte de achizitie. In general, pe piata auto daca o masina are un pret deosebit de atragator, de cele mai multe ori are defecte ascunse care pot fi usor identificate la o verificare la service. Cele mai scumpe reparatii pot depasi costul masinii, insa pot fi preintampinate daca autoturismul este dus periodic la verificari”.

Pentru a va face o idee mai buna despre posibilele costuri de reparatii va oferim o lista de costuri pentru cele mai frecvente defectiuni:

•    Defectiuni grave la motor – 700 – 6.000 Euro;
•    Ruperea distributiei la motor – 500 – 2.500 Euro;
•    Inlocuirea radiatoarelor fisurate – 200 – 500 Euro;
•    Defectiuni la turbina de supraalimentare a motorului – 300 – 800 Euro;
•    Reconditionarea cutiilor de viteze – 600 – 800 Euro;
•    Defectiuni electrice – 250 Euro;
•    Probleme la kitul de ambreiaj – 300 Euro;
•    Defectiuni ale compresorului si sistemului de aer conditionat – 500 Euro.

Pretul componentelor nu este singurul factor care contribuie la costul urias al reparatiilor. Manopera este un alt element contributor care in unele cazuri poate chiar depasi costul pieselor. Spre exemplu, costul pentru inlocuirea placutelor de frana poate costa intre 10 si 15 euro in timp ce inlocuirea ambreiajului poate ajunge la 70 de euro. Reparatii mai complexe cum ar fi cele la sistemul de aer conditionat pot depasi 150 de euro.

Pentru a fi siguri ca veti primi un serviciu de calitate va recomandam sa va efectuati reparatiile auto la service-uri autorizate fiindca un cazurile cele mai nefericite la service-urile neautorizate nu veti primi garantie si puteti cauza mai multe daune decat defectiunile initiale.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.