Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Costuri reduse pentru autostrada Targu Mures Iasi
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 31 August 2012 11:26

Autostrada Targu Mures - IasiCompania Nationala de Autostrada si Drumuri Nationale din Romania doreste sa reduca costurile de constructie a autostrazii Targu Mures Iasi contractand servicii de expertiza tehnica si financiara pentru a eficientiza costurile.


    Autostrada Targu Mures Iasi strabate un traseu dificil atat prin dealuri cat si prin munti iar aceasta implica constructia a unui numar mai mare de poduri si viaducte, astfel ridicand pretul total al lucrarii.

    Proiectarea acestei autostrazi inca nu a fost finalizata fiindca nu a fost obtinut acordul de mediu. Costurile actuale pentru constructia acestei autostrazi sunt foarte mari in momentul actual, intre 11 milioane euro/km si 60 milioane euro/km.

    In comunicatul CNADNR se spune astfel: "In acest context, CNADNR va contracta servicii de expertiza tehnica si financiara prin care se vor reanaliza solutiile tehnice adoptate si se vor face propuneri de reducere a costurilor.

Dupa definitivarea traseului si fundamentarea costurilor de implementare, vor fi analizate potentialele surse de finantare, altele decat bugetul de stat".

    Conform informatiilor Ministerului Transporturilor Autostrada Targu Mures Iasi va fi impartita in 3 tronsoane astfel:

    Targu Mures Ditrau 92.1 kilometri aprox. 9.49 miliarde lei;
    Ditrau Targu Neamt 118.8 kilometri 18.97 miliarde lei;
    Targu Neamt Iasi 78 kilometri 11.28 miliarde lei.

Pe intreaga sa lungime autostrada Targu Mures Iasi va totaliza 290 de kilometri iar costul total al lucrarii a fost estimat la 9 miliard de euro iar durata estimata a lucrarilor este de 4 ani. Efectuarea lucrarilor va fi finantata partial de la bugetul de stat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.