Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Costuri reduse pentru autostrada Targu Mures – Iasi
Costuri reduse pentru autostrada Targu Mures – Iasi
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 31 August 2012 11:26

Autostrada Targu Mures - IasiCompania Nationala de Autostrada si Drumuri Nationale din Romania doreste sa reduca costurile de constructie a autostrazii Targu Mures – Iasi contractand servicii de expertiza tehnica si financiara pentru a eficientiza costurile.


    Autostrada Targu Mures – Iasi strabate un traseu dificil atat prin dealuri cat si prin munti iar aceasta implica constructia a unui numar mai mare de poduri si viaducte, astfel ridicand pretul total al lucrarii.

    Proiectarea acestei autostrazi inca nu a fost finalizata fiindca nu a fost obtinut acordul de mediu. Costurile actuale pentru constructia acestei autostrazi sunt foarte mari in momentul actual, intre 11 milioane euro/km si 60 milioane euro/km.

    In comunicatul CNADNR se spune astfel: "In acest context, CNADNR va contracta servicii de expertiza tehnica si financiara prin care se vor reanaliza solutiile tehnice adoptate si se vor face propuneri de reducere a costurilor.

Dupa definitivarea traseului si fundamentarea costurilor de implementare, vor fi analizate potentialele surse de finantare, altele decat bugetul de stat".

    Conform informatiilor Ministerului Transporturilor Autostrada Targu Mures – Iasi va fi impartita in 3 tronsoane astfel:

•    Targu Mures – Ditrau – 92.1 kilometri – aprox. 9.49 miliarde lei;
•    Ditrau – Targu Neamt – 118.8 kilometri – 18.97 miliarde lei;
•    Targu Neamt – Iasi – 78 kilometri – 11.28 miliarde lei.

Pe intreaga sa lungime autostrada Targu Mures – Iasi va totaliza 290 de kilometri iar costul total al lucrarii a fost estimat la 9 miliard de euro iar durata estimata a lucrarilor este de 4 ani. Efectuarea lucrarilor va fi finantata partial de la bugetul de stat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.