Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Creste popularitatea masinilor pe motorina.
Creste popularitatea masinilor pe motorina.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 14 Septembrie 2011 10:04

Creste popularitatea masinilor diesel.Desi automobilele diesel sunt mai scumpe decat masinile pe benzina, aceastea incep sa capete popularitate din ce in ce mai mare. Numarul vanzarilor automobilelor diesel in general au inregistrat cresteri in ultimii ani.


    Conform celor mai recente statistici, peste 55% din toate modelele compacte vandute in luna august a acestui an au fost echipate cu motorizare diesel cand in 2010 procentul de automobile diesel vandute a fost de coar 39 iar in ianuarie 2011 crescand pana la 51%. Cele mai populare automobile diesel sunt Chevrolet Beat, Volkswagen Polo, Maruti Swift si Ford Figo, acestea reprezentand 70% din vanzarile auto diesel.

    In prezent, automobilele diesel reprezinta 28% din piata auto, putin comparativ cu asteptarilor marilor jucatori din industria auto care se asteptau sa creasca pana la 64%. Conform unui studiu Auto Express, unele automobile diesel au fost nevoite sa parcurga 50.000 km/an sa ajunga sa fie mai economice decat automobilele pe benzina. Astfel, mitul ca automobilele pe diesel sunt mai economice decat cele pe benzina incepand sa se spulbere.

    Ce de la Auto Express au pus intrebarea: "C?i ?oferi conduc o ma?in? de ora? mai mult de 50.000 de km pe an ca s? aib? sens s? dea bani pe un motor diesel?" si au tras concluzia ca pentru un britanic care va conduce maximum 14.000 km/an este complet lipsit de sens sa cumpere automobil diesel.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.