Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Crestere de 3.3% in vanzarile de autovehicule si motociclete.
Crestere de 3.3% in vanzarile de autovehicule si motociclete.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 Februarie 2012 12:09

Crestere CA motociclete si masiniLa sfarsitul anului trecut a fost inregistrata o crestere de 3.3% in Cifra de Afaceri din comertul cu autovechicule si 4.9 a comertului cu motociclete fata de anul precedent ajustata in functie de sezonalitate si numarul de zile lucratoare, conform Institutului National de Statistica.


    De asemenea a fost inregistrata o crestere de 9.9% in numarul serviciilor prestate populatiei. O alta crestere s-a inregistrat in cazul evolutiei afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, afacerile de intretinere si reparatii auto si pentru motociclete de 6.3% calculata ca serie bruta si 8.8% ajustat in functie de sezonalitate si zile lucratoare.

    In domeniul comertului cu piese si accesorii afarente pentru motociclete, intretinere si reparare a acestora s-a inregistrat o scadere de 32.6% iar in cazul activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor o scadere de 0.6%. Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a scazut cu 0.5%.

    Intr-un comunicat al Institutului National de Statistica se arata astfel: "Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in anul 2011 a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,9% mai mare comparativ cu anul 2010, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+11,2%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+10,9%) si de la activitatile de spa(lare, cura(tare si vopsirea textilelor si bla(nurilor (+1,5%).

    Scaderi s-au inregistrat la activita(tile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,5%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-0,2%)". Cresterea ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare si sezonalitate a fost de 9.9%.

    Volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si amanuntul si repararea si intretinerea autovehiculelor si motocicletelor in luna decembrie a anului trecut a inregistrat o scadere de 15.7% datorita scaderii de 25.8% a comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule, scaderea activitatilor de reparare si intretinere de autovehiculelor de 13.1% si de comertul cu autovehicule de 10.7%.

    Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei au inregistrat o scadere de 1.1% in luna decembrie a anului trecut. Cifra de afaceri din comertul cu ridicata si amanuntul, repararea si intretinerea autovehiculelor si motocicletelor a inregistrat o scadere de 7% ca serie bruta si de 1.2 ca serie ajustata fata de luna decembrie 2010.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.