Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Crestere de 40% a profitului grupului Continental.
Crestere de 40% a profitului grupului Continental.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 04 Noiembrie 2011 11:11

Crestere de 40% in profitul ContinentalDupa primele 9 luni ale acestui an, producatorul internationale de componente pentru domeniul auto, Continental a inregistrat o crestere de 40% a profitului operational, pana la 1.9 milioarde de euro fata de acesi perioada a anului trecut.


Activitatea grupului Continental in 2011.

    Cu o cifra de afaceri in crestere cu 18% pana la 22.6 miliarde de euro, Continental se asteapta sa atinga cota de 29.5 miliarde de euro din vanzari pana la sfarsitul acestui an. Profitul operational al grupului Continental, ajustat cu amortizarile achitatiilor si factori exceptionali a atins nivelul de 2.2 milioarde de euro in primele 9 luni, adica cu 25% mai mare decat in 2010.

    Elmar Degenhart, presedintele Comitetului Executiv al companiei Continental a afirmat ca: "Ne bazam pe faptul ca efectele pozitive derivate dintr-o folosire la maximum a capacitatilor noastre vor echilibra, intr-o oarecare masura impactul negativ asupra costurilor cu materia prima, aflate in crestere. De asemenea, previziunile noastre arata o situatie a comenzilor la fel de solida".

    Profitul actionarilor a crescut in acesta perioada cu mai mult de jumatate, adica la 894 milioane de euro, profitul pe actiune fiind majorat pana la 4.47 euro de la 1.82. Fata de anul trecut, la finalul lunii septembrie al anului acesta la Continental lucreaza cu 18.000 mai multi angajati.

    Anul acesta, pana in prezent Continental a investit aproximativ 1 miliarde de euro in activitatile sale generale printre care si cercetare si dezvoltare. Anul acesta s-a investit cu 782 milioane de euro mai mult decat anul trecut.

Continental in Romania.

    Grupul Continental este activ in Romania de 11 ani si detine 8 unitati de productie si 3 de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Iasi si Arad dar si un centru de distribuire de anvelope la Sacalaz, judetul Timis care se ocupa si de distributia in Europa de Est.

    Conform reprezentnatilor Continental din Romania, firma va angaja pana la sfarsitul anului 2013 peste 2.000 de persoane si se va ajunge la nivelul de 12.000 salariati Continental in Romania.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.