Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Crestere de 77% pe piata autobuzelor.
Crestere de 77% pe piata autobuzelor.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 01 August 2011 11:01

Crestere de 77% in piata autobuzelorPrimele sase luni ale acestui an au adus o crestere de 77% in vanzarile de autobuze din Romania, la 421 unitati comercializate pe acest segment. Conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile piata autobuzelor a avut cel mai dinamic avans din piata auto.


     Cea mai mare parte a vanzarilor de autobuze vandute in primul semestru al acestui an este reprezentat de microbuzele de pana la 22 de locuri, acestea reprezentand 90% din piata autobuzelor. Din acest timp de autovehicule s-au comercializar peste 390 de unitati, cu cea mai bine vanduta marca fiind Volkswagen cu 130 de unitati urmata de Renault cu 95 unitati, Fiat, Iveco si Mercedes.

    Numarul de autobuze cu peste 22 de locuri vandute in aceasta perioada este de 29 unitati iar cele mai vandute marci sunt Iveco, Isuzu si Otokar. Si piata vehiculelor comerciale a inregistrat o crestere de 14% fata de primul semestru al anului trecut. Primele sase luni au totalizat un numar de 6.618 vehicule comerciale vandute in primul semestru.

    In primele sase luni ale acestui an, piata auto a scazut cu aproape 15% la 50.272 unitati, aceasta evoultie fiind determinata de scaderea semnificativa din piata autoturismelor care a inregistrat un declin de peste 18%.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.