Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cresterea accizei cu 7 Eurocenti a fost amanata
Cresterea accizei cu 7 Eurocenti a fost amanata
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 10 Decembrie 2013 11:20

Creste acciza pentru carburantiMajorarea cuantumului carburantilor discutata recent in Guvern ar putea fi aplicata doar in cazul benzinei iar pentru introducerea unei taxe similiare la motorina, decizia va fi amanta pentru o perioada de 3 luni, astfel a anuntat premierul Victor Ponta.

 

Initial se vorbea despre o scumpire generala a accizei pe carburanti cu 7 eurocenti. Aceasta veste a cauzat mai multe actiuni inclusiv protestul transportatorilor din 9 Decembrie. Astfel a fost luata decizia pentru a aplica scumpirea accizei doar in cazul benzinei.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca Ministrul Delegat pentru Buget, Liviu Voinea va discuta cu Comisia Europeana de la Bruxelles despre aceste schimbari. De asemenea aceasta se va consulta si cu membri ai Fondului Monetar International.

Conform premierului Victor Ponta, daca se va aplica aceasta schimbare doar la benzina, transportatorii de marfa care folosesc care folosesc motorina ca si carburant nu vor fi afectati si nu vor fi nevoiti sa suporte aceasta taxa.

Aceasta a mai afirmat ca a discutat cu Presedintele Traian Basescu si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu despre aceasta amanare si despre faptul ca nu este necesar ca Legea Bugetului sa fie redeschisa. Vor trebui astfel doar  recalculati unii parametri de deficit in aceasta perioada.

Dan Sova a afirmat urmatoarele in legatura cu acest proiect: Eu nu stiu acum care va fi suma colectata din aceasta taxa. Sunt mai multe discutii. Unii spun doua miliarde de lei, altii spun mai mult, altii spun mai putin. Mi-e greu sa imi dau seama. O sa vedem cand incepe propriu -zis care va fi prognoza. Aceasta a mai afirmat ca nu poate garanta ca toata suma incasata din aceasta taxa va fi folosita in proiecte de infrastructura.

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu a afirmat in data de 14 Noiembrie ca indexarea accizelor cu rata inflatiei ai introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti va duce la o majorarea de aproximativ 30 40 de bani in pretul litrului de carburant.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.