Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cresterea bugetului pentru drumuri cu 26%.
Cresterea bugetului pentru drumuri cu 26%.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 12 Septembrie 2011 09:47

Cresterea bugetului CNADNR pentru infrastructura.Bugetul CNADNR pentru cresterea investitiilor in infrastructura a crescut cu 26% fata de nivelul de 6.02 miliarde lei stabilit la inceputul acestui an. In urma cresterii bugetului, acesta a atins nivelul de 7.59 milioarde lei, cu urmatoarele proiecte principale: autostrada Transilvania si Bucuresti – Ploiesti.


    Impreuna cu cresterea in bugetul CNADNR pentru infrastructura, acesta a primit si 35 milioane lei pentru extinderea sistemului informatic de emitere si control a rovinietei din partea Fondului Monetar International in conformitate cu scrisoarea de intentie convenita cu aceasta institutie.

    Astfel, in nota de fundamentare a unui proiect de HG din partea Ministerului Transporturilor, au fost afirmate urmatoarele: "Principalele proiecte pentru care au fost suplimentate prevederile bugetare sunt: autostrada Brasov-Cluj-Bors (335 milioane lei); autostrada Bucuresti - Brasov (291,8 milioane lei); varianta de ocolire a Municipiului Timisoara (54,4 milioane lei). De asemenea, a fost suplimentata prevederea bugetara aferenta activitatii de intretinere a infrastructurii rutiere cu suma de 166,64 milioane lei. Mentionam ca toate aceste suplimentari au avut la baza in primul rand realocari de fonduri in cadrul bugetului aprobat, la care s-a adaugat suplimentarea de 270 milioane lei urmare rectificarii prin OG nr. 10/2011".

    In acest nou buget au fost incluse si sume pentru “Despagubiri civile”. Au fost incluse 1.81 milioane lei pentru plata despagubirilor pentru exproprierea proprietarilor de pe centura de ocolire Cluj Nord-Est.

    Acest nou proiect prevede si cresterea cu 33.7%, adica cu 350  milioane lei a platilor din proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile, reducerea cu 19.5% a platilor din intrari de credite externe din contractele statului preluate de Ministerul de Finante in data de 1 ianuarie 2009.

    In urma acestui proiect, veniturile CNADNR ar urma sa ajunga la 1.612 miliarde lei si cheltuieli prevazute de pana la 1.611 miliarde lei. Fondul de salarii si venitul mediu al angajatilor CNADNR a ramas nemodificat.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.