Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cum alegi si cand se monteaza anvelopele de iarna?
Cum alegi si cand se monteaza anvelopele de iarna?
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 06 Noiembrie 2012 13:38

Anvelope de iarnaCand iarna se apropie proprietarii de autovehicule incep pregatirile. Aceste pregatiri consta intr-o verificare generala dar in mod deosebit schimbarea anvelopelor de vara cu cele pentru sezonul rece sau achizitia anvelopelor complet noi in cazurile adecvate.


Legislatia privind obligativitatea echiparii anvelopelor de iarna.

    Pana in anul 2010, echiparea anvelopelor de iarna era obligatorie intre 1 Noiembrie si 31 Martie dar odata cu Propunerea Legislativa din 2010 acest interval a fost modificat datorita posibilitatii de ninsoare in lunile Octombrie sau Aprilie.

De asemenea conducatorii auto sunt obligati sa foloseasca anvelopele de iarna doar cand conduc pe drum acoperit cu zapada, gheata sau polie si nu pot fi amendati in aceasta perioada daca carosabilul nu indeplineste conditiile mentionate mai sus.

Cand se monteaza anvelopele de iarna?

    Conform indicatiilor specialistilor, anvelopele de iarna trebuiesc echipate cand temperatura scade sub 15 grade deoarece anvelopele pentru sezonul rece se uzeaza foarte repede daca nu sunt folosite in conditiile meteo adecvate, aceasta datorita materialului din care sunt facute care ii confera aderenta pe conditii de iarna. De asemena manevrele sunt mai lente iar consumul de combustibil creste daca sunt folosite anvelope de iarna peste 15 grade Celsius. Performanta acestor anvelope poate fi observata in mod deosebit cand temperatura scade sub 7 grade Celsius.

Amenda pentru condusu fara anvelope de iarna:

    In cazul in care sunteti opriti de catre politia rutiera si nu aveti echipate anvelopele de iarna riscati amenzi intre 603 si 1.340 Lei, adica intre 9 si 20 puncte de amenda. De asemenea Politia Rutiera va retine certificatul de inmatriculare a vehicului.  In cazul accidentelor administratorul drumului poate cere despagubiri soferului pentru a acoperi costurile de reparatie a infrastructurii.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.