Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cum au fost distribuite contractele pentru dezapezire.
Cum au fost distribuite contractele pentru dezapezire.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 18 Noiembrie 2011 12:33

Dezapezirea Drumurilor Nationale si Autostrazilor.In cea mai mare parte, lucrarile de dezapazire din acest an vor fi luate in mainile companiilor romanesti. Rare sunt companiile straine care accepta sa faca parte din lucrarile de dezapezire. Astfel, „regii asfaltului” se vor ocupa de dezapazirea celor doua autostrazi + 15.934 km drumuri nationale.


    Conform  estimarilor Companiei Nationale a Drumurilor Nationale din Romania lucrarile de dezapezire a autostrazilor si drumurilor nationale de Romania se vor ridica undeva la pretul de 401.7 miliarde de lei. Anul trecut, lucrarile de dezapezire la nivelul tarii a costat 608.3 milioane de lei.

Distribuirea contractelor.

    Drumurile Nationale din regiunea Moldovei vor fi ingrijite de companiile detinute de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu. Cei 3.309 kilometri de drumuri nationale din Moldova vor fi curatati de companiile UMB Spedition, Tehnostrade si Com-Axa. Valoarea totala a contractelor insumeaza circa 45.4 milioane de lei. Lucrarile vor fi facute impreuna cu o echipa de lucratori italieni de la firma Baldassini Tognozzi Pontello.

    Companiile lui Umbrarescu se vor ocupa si de drumurile din afara zonei Moldova, pe drumurile administrate de SND Oradea, SND Baia Mare, SND Satu Mare, SND Miercurea Ciuc si SND Targu Mures pentru o suma de 40 de milioane de lei.

Lucrarile de curatare a autostrazilor.

    Cele doua autostrazi functionale ale Romaniei, adica cele spre Pitesti si Constanta vor fi ingrijite de firma Straco Group si Romstrade. Pentru aceste lucrari, CNADNR a alocat 24.3 milioane de lei in care sunt incluse si lucrarile de curatare a centurii orsului Pitesti.

    Compania Romstrade a omului de afaceri Nelu Iordache se va ocupa impreuna de Nova Force pentru dezapezirea drumurilor administrate de SND Ploiesti si SND Alexandria. Lucrarile pentru aceste doua zone valodarnd circa 25.5 milioane de lei conform informatiilor CNADNR.

    Straco Group, condus de fratii Horpos fac parte din doua asocieri prin care s-ar putea sa beneficieze de lucrari de dezapezire in valoare de 30 de milioane de lei in acest an. Compania Euroconstruct Trading ’98 va avea de executat lucrari in valoare de 54.4 milioane de lei.

    Firma Delta ACM va avea de intretinut mai multe sectoare de drumuri nationale din Romania care impreuna cu Tehnologica Radion vor avea grije de drumurile din judetele Constanta, Braila, Slobozia, Tulcea si Calarasi. Lucrarile de dezapezire a acestor drumuir vor costa conform estimarilor CNADNR aproximativ 21.2 milioane de lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.