Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cum poate fi solicitata restituirea taxei de poluare ?
Cum poate fi solicitata restituirea taxei de poluare ?
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 18 Mai 2011 10:07

Restituirea taxei de prima inmatriculare    Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis pe data de 7 aprilie ca taxa de poluare pe baza OUG 50/2008 contravine legislatiei UE, astfel cei care au platit taxa pot cere returnarea taxei printr-o cerere.


     "Taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima lor inregistrare in Romania, contravine legislatiei Uniunii Europene. Respectiva lege (prin care s-a introdus taxa de poluare la prima inmatriculare, n.r.) are efectul de a descuraja importul si punerea in circulatie a masinilor second-hand cumparate in alte state membre", astfel a declarat Curtea de Justitie de la Luxemburg.

    Conform juristilor, cererea de restituire a taxei necesita urmatoarele documente: o copie dupa chitanta de plata a taxei, originalul si o copie dupa cartea de identitate a autovehiculului eliberata de RAR, originalul si o copie dupa certificatul de inmatriculare a autovehiculelor de la Serviciul Inmatriculari, un document din care sa reiasa ca prima data a fost inmatriculat automobilul in strainatate, o copie dupa cartea de identitate a proprietarului automobilului, o declaratie cu rulajul mediu anual de la data inmatricularii in Romania si revizia tehnica a autovehiculului efectuata de RAR privind deprecierea acesteia.

    Primul pas pentru a va recupera banii pentru taxa de poluare este inregistrarea unei petitii la Directia Generala de Finante Publice Judetene, prin care sa sustineti ca taxa de poluare contravine dreptului comunitar si se solicita restituirea ei. Directia Generaela de Finante Publice este obligata sa raspunda cererii in termen de 30 de zile.

    In cazul refuzului restituirii taxei de poluare, solicitantul va fi nevoit sa intocmeasca o cere de chemare in judecata a Directiei Generale a Finantelor Publice, urmand sa fie depusa la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a tribunalului din localitate.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.