Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cum sa conduci in siguranta iarna.
Cum sa conduci in siguranta iarna.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 26 Ianuarie 2012 11:35

Sfaturi pentru condus iarnaIarna a venit in plina forta anul aceasta iar conducatorii auto nu prea au motive sa fie feritici in aceasta privinta. Iarna este sezonul cu cel mai mare numar de accidente rutiere. In speranta ca anul aceastsa vom avea mai putine accidente rutiere va oferim urmatoarele sfaturi pentru condus iarna.


Despre condusul pe timp de iarna.

    In timpul iernii abilitatile soferilor de conducere sunt presate la maxim, atentia sporita fiind necesara. Una dintre cele mai simple si eficiente moduri in care sa stati in siguranta iarna este sa reglati viteza automobilului in functie de conditiile de drum si distanta dintre voi si autovehiculul din fata in functie de trafic. Incercati de asemenea sa evitati situatiile in care trebuie sa franati brusc.

    Un alt aspect al condusului pe timp de iarna de care trebuie sa tineti cont este drumul inghetat. Este indicat sa nu faceti miscari bruste si sa evitati accelerarea puternica pentru a reduce riscul ca automobilul sa alunece pe portiunile inghetate. Pentru drumurle ascendente puteti folosi o treapta de viteza mai mare pentru a reduce riscul de alunecare.

    Curbele trebuie anticipate iar franarea facuta pe o linie dreapta din timp, inainte sa intrati in curba pentru a nu risca alunecarea si dezechilibrarea automobilului pe drum. Miscarea in curba trebuie sa fie constanta si nu brusca. In cazul in care automobilul pierde aderenta pe rotile din spate accelerati usor pentru a recapata echilibru in cazul automobilelor cu tractiune pe fata. In cazul in care conduceti un automobil cu tractiune pe spate, ridicati putin piciorul de pe pedala de acceleratie pana recapatati control. Este important sa nu franati in aceasta situatie fiindca astfel veti accentua dezechilibrul automobilului.

    Cand vremea este cumplita, cel mai bun sfat este sa nu conduceti deloc si sa asteptati pana vremea isi revine. De asemenea, nu conduceti pe zapada proaspata si asteptati pana aceasta este data la o parte si drumul este redeschis.

    Lanturile antiderapante trebuie folosite pe drumurile cu zapada tasata . Montarea acestora ar trebui facuta dinainte de a intra pe drumul inzapezit sau inghetat. Uneltele utile pentru iarna sunt: perie pentru a inlatura zapada, racleta pentru gheata, lanturi antiderapante, cabluri electrice pentru baterie, lopata, putina sare si nisip, lichid pentru spalarea geamurilor iarna. Speram ca acesta iarna sa se termine cu cat mai putine accidente rutiere.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.