Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cum sa pastrezi rovinieta daca schimbi numarul de inmatriculare.
Cum sa pastrezi rovinieta daca schimbi numarul de inmatriculare.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 18 Ianuarie 2012 11:31

Cum sa pastrezi rovinietaConducatorii auto care au platit taxa de drum au acum dreptul de a pastra aceasta taxa si in cazul in care acestia isi schimba numarul de inmatriculare. Pentru a face aceastra proprietarul automobilului este nevoit sa solicite in scris Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.


    Pentru a pastra Rovinieta in mometnul schimbarii numerelor de inmatriculare soferii trebuie sa solicite in scris CNADNR-ului si sa plateasca o taxa de 24.8 lei cu TVA inclus.

    Intr-un comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania se arata astfel: "Pentru efectuarea modificarii, utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR cu cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste pe pagina web a companiei si cu cartea de identitate a autovehiculului in copie si original. Tariful de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date este de 24,8 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare numar modificat". Tariful taxei de utilizare a drumurilor nationale se aplica tuturor vehiculelor care circula in reteaua de drumuri nationale din Romania.

    Taxa de drum Rovinieta nu se percepe pentru drumurile nationale aflate in interiorul resedintelor judetene si municipale si nici intre indicatoarele rutiere care delimiteaza localitatile. Taxa de drum poate fi platita la subunitatile CNADNR sau de la distribuitorii autorizati care pot fi gasiti de obicei in benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol si altele.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.