Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cum sa reduci consumul pe timp de iarna.
Cum sa reduci consumul pe timp de iarna.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 27 Februarie 2012 11:20

Reducere consum combustbil iarnaInevitabil, pe timp de iarna consumul de carburanti va creste din diferite motive. Uneori, cresterea consumului de carburanti poate depasi chiar si 50%. Cea mai buna decizie ar fi sa folositi automobilul cat mai putin pe timp de iarna.


    Daca automobilul dumneavostra este indispensabil atunci va vom prezenta cateva sfaturi pentru a reduce consumul de carburanti pe timp de iarna:

1. Curatati gheata si zapada. Zapada si gheata pe caroseria masinii dumneavostra are doua efecte principale. In primul rand scade temperatura masinii si va stresa sistemele de incalzire si in al doilea rand este o greutate in plus care poate fi redusa usor.

2. Presiunea anvelopleor. Atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara, presiunea in anvelope trebuie verificata fiindca o presiune neadecvata poate afecta performanta masinii, a aderentei, rezistentei de rulare si in mod direct si consumul de carburanti. Cel putin la un interval de doua saptamani trebuie sa verificati ca anvelopele sunt umflate in mod corect.

3. Nu lasati motorul pornit. Una dintre cele mai comune greseli pe timp de iarna este lasarea motorului pornit pentru a incalzi masina. Acest lucru este neadecvat fiindca functionarea in gola masinii risipeste energia. De asemena nu este o idee buna sa turati motorul pe prima parte a traseului in ideea de a incalzi repede masina ci mai bine accelerati treptat.

4. Accelerati treptat. O idee buna este sa nu accelerati brusc din mai multe motive. In primul rand accelerarea treptata ofera un consum optim iar accelerarea brusca pe un drum inghetat poate fi periculoasa.

5. Administrati viteza. Accelerarea pe timp de iarna ar trebui sa fie constanta iar viteza de rulare ar trebui sa fie redusa si constanta. Cu cat accelerati si franati mai brusc cu atat va cresteti consumul de combustibili.

6. Bagajul suplimentar. Daca nu circulati spre munte si nu aveti nevoie de bagajul suplimentar sau cutiile de schiuri va sugeram sa le dezinstalati fiindca acestea dau rezistenta la vand automobului ceea ce creste consumul.

7. Verificati masina. Atat la inceputul iernii cat si pe parcursul acesteia este ideal sa verificati toate componentele masinii pentru a fi siguri ca toate sun in regula, in special anvelopele si motorul.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.