Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cumparati Rovinieta prin SMS
Cumparati Rovinieta prin SMS
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 18 Aprilie 2012 13:57

Rovinieta prin smsCu ajutorul unui proiect venit din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romaia, conducatorii auto care se vor afla departe de benzinarii vor putea achizitiona Rovinieta direct printr-un SMS.


Planul de Roviniete prin SMS.

    Cu toate ca planul CNADNR este unul genial, aceasta nu va fi implementat foarte de curand. In curand vor fi organizate licitatiile pentru acest proiect. In total vor fi investiti aproximativ 39.23 milioane de lei pentru extinderea sistemului informatic din Romania pentru a sustine acest sistem de emitere si control a rovinietei.

    Conform unui anunt din partea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania partea curenta, de extindere reprezinta partea a doua a procesului de dezvoltare a sistemului informatic necesar. Acelasi document confirma ca prima etapa a avut loc in perioada 2010-2011  si a costat aproximativ 8 milioane de euro.

    Primul pas al implementarii sistemului se refera la realizarea unui sistem minim de functionare realizat prin introducerea componentelor necesarea si instalarea sistemului de monitorizare. Acest sistem de monitorizare va avea 10 puncte fixe si 14 puncte mobile pentru control automat.

    A doua etapa, cea curenta sa refera la extinderea sistemului la un nivel national, atat prin software cat si hardware. De asemena au fost luate masuri in caz de dezastru. Licitatiile pentru lucrarile de extindere vor fi deschise incepand cu data de 30 mai.

    In caietul de sarcini al licitatiei este afirmat astfel: "Obiectivul general urm?rit de CNADNR l reprezint? extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare ?i control a rovinietei n vederea cre?terii ncas?rilor din vnzarea de roviniete pentru anumite categorii de vehicule cu cel pu?in 25%".

    Proiectul va fi finantat de bugetul de stat suplimentat de veniturile proprii CNADNR iar contractul va avea o durata de 9 luni.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.