Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia Duster a fost lansat si in India
Dacia Duster a fost lansat si in India
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 06 Iulie 2012 12:02

Dacia Duster lansat in IndiaModelul SUV Dacia Duster produs de catre Renault-Dacia a fost lansat miercuri in India, fiind a cincea tara dupa Romania, Brazilia, Rusia si Turcia. Lansarea in India face parte din strategia de extindere a prezentei companiei pe glob.


SUV-ul Dacia Duster va avea in India ca si concudenta firmele Mahindra & Mahindra, Tata Motors si Force Motors si de asemenea si producatori cum ar fi Toyota Motors si General Motors. Dacia Duster va intra pe piata auto din India a pretul de pornire de 719.000 de rupii, adica 10.500 de euro pentru modelul pe benzina si 800.000 de rupii pentru modelul pe motorina.

Marc Nassif, directorul Renault pe divizia din India a afirmat urmatoarele: "Ne asteptam ca pana in 2020 India sa fie printre cele mai mari trei piete auto din lume. Nu exista succes pentru Renault la nivel mondial, daca nu exita succes pentru Renault in India". Acesta a mai afirmat ca zonele strategice ale firmei sunt Rusia, Brazilia si India.

Conform statisticilor, piata auto din India ar trebui sa creasca de la 2 milioane de vehicule la 3 milioane pana la sfarsitul anului acesta. Pe aceasta piata, Renault este printre ultimele companii intrate. Piata SUV-urilor din India a urcat cu un procent de 51% in perioada aprilie-mai in timp ce piata auto a avansat cu 3.1%.

Autovehiculele Renault comercializate in India sunt produse la uzina din apropierea portului Chennai, aflata in partea de sud a tarii. Acesta uzina este controlata de catre firmele Renault si Nissan iar productia anuala a acestei fabrici este de 400.000 unitati.

Marc Nassif a afirmat ca Renault va incepe in curand si exportul modelelor Dacia Duster din India catre Marea Britanie pana la sfarsitul acestui an.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.